TitanIn een gezapige wedstrijd heeft Titan zichzelf een goede dienst bewezen door Zwartemeer met 4-3 terug te wijzen. Door deze overwinning kunnen de Nieuw-Weerdingers volgende week, bij een overwinning op Peize én puntverlies van Actief, rechtstreekse handhaving afdwingen. De overwinning op middenmoter Zwartemeer kwam niet zonder slag of stoot tot stand, want vanaf de veertigste minuut speelden de rood-witten met tien man: Martin Idema kreeg de rode kaart.

In de beginfase bleken de bezoekers de sterkere en kwam men logischerwijs op voorsprong: het was Marc Dekker die in de tiende minuut de score opende. Waar Zwartemeer vervolgens kansen op meer goals kreeg, was het Titan dat uit counters trefzeker bleek. Ron Kuper en vervolgens Tristan Cherington haalden doeltreffend uit, waardoor er na een half uur spelen een 2-1 stand op het bord stond. In een poging om een goal te voorkomen haalde de ervaren Martin Idema een paar minuten voor rust een bal met zijn arm van de doellijn. Deze actie werd met een rode kaart én een strafschop tegen bestraft. Tot afgrijzen van Idema werd de strafschop benut en leek hij zijn ploeg te duperen.

In de tweede helft bleek Titan echter strijdvaardig en geholpen door twee fouten van Zwartemeer nam de thuisploeg zelfs een voorsprong van twee goals. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorden Harmjan Moesker en Willem Prins broodnodige én bevrijdende treffers. Zwartemeer kon door een tweede strafschop van Marc Dekker de marge nog wel halveren, maar meer zat er voor de geel-zwarten niet in. Zoals genoemd kan Titan de nacompetitie nog ontlopen, maar dan zal er volgende week wel gewonnen moeten worden.