Gieterveen legt DOS ’63 over de knie

Nadat Gieterveen in de eerste wedstrijd van het seizoen al een mooie overwinning had geboekt, traden de groenhemden nu voor het eerst op het eigen sportpark aan. DOS ’63, dat ook al drie punten had verzameld bleek geen tegenstander te zijn waar de ploeg van Aryan Doldersum wakker van moest liggen. In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op, maar toen de score was geopend, kon Gieterveen makkelijk uitlopen. Een zevenklapper was het gevolg.

De ban gebroken
Net binnen het kwartier het rechtsback Wilte Nijhuis die de score opende. Bij een afgeslagen aanval veroverde Nijhuis de bal, hij kon de bal nog net bij Bert Kupers krijgen. Deze legde hem strak voor de goal, waarna Nijhuis wist af te werken: 1-0. Hierna was de ban gebroken en wist DOS’63 eigenlijk geen kans meer te creëren. Vijf minuten later kon de 2-0 al worden genoteerd: Jordi Bakker nam een snelle vrije bal vanaf het middenveld, waarna Jerremy Weerts de keeper kon omspelen en nog vanuit een moeilijke hoek kon afwerken.

Ruime marge
Gieterveen kreeg hierop nog een handvol kansen. Niek Drent miste een vrije kans voor de goal, Weerts kon een aantal keren net niet afwerken en een kopbal van Stefan van der Veen werd ternauwernood gered door de keeper van de gasten. Vlak voor rust werd alsnog de 3-0 gescoord. Een vrije bal van Kevin Meering werd knap gecontroleerd door Drent. Deze behield het overzicht en bediende Van der Veen, die vrij makkelijk kon inschieten. Hiermee ging de thuisploeg met een uitstekende uitgangspositie de kleedkamer in.

Aanjager Van der Veen
Na ruststand veranderde er weinig aan het spelbeeld. Gieterveen was overduidelijk de betere partij, maar door een gebrek aan concentratie kwamen ze zo nu en dan een beetje in de problemen. Tot echt grote kansen voor DOS leidde dit niet, waardoor Gieterveen zelf de score tot een vrij grote marge konden vergroten. De 4-0 en 5-0 werden wederom gescoord door Van der Veen. De eerste was een schot van rand 16-meter gebied, de tweede werd vanaf dichtbij ingeschoten na een goede actie en dito voorzet van Weerts. De middenvelder staat hierdoor na twee duels al op vijf goals en lijkt zijn talent eindelijk ten volle te gaan benutten.

Scorende doelman
De sfeer bij DOS’63 werd hierop steeds grimmiger, wat leidde tot veel gele kaarten en overtredingen. Behalve deze wapenfeiten hoefde Gieterveen op voetbaltechnisch vlak weinig te vrezen. In een tegenaanval was er nog een schot vlak voorlangs en een schot op de buitenkant van de paal voor de gastheren, maar verder konden ze niet gevaarlijk worden. Sterker: het was de thuisploeg die opnieuw scoorde. Vijf minuten nadat hij inviel scoorde Rideon de Vries zijn eerste goal van het seizoen. Goed druk zetten van Bart Caspers leidde tot balbezit voor Drent. Deze zette De Vries alleen voor de keeper, die uit de draai ineens de bal langs de keeper schoot: 6-0. Het slotakkoord was voor keeper Andre van Dijken. Bij een duwfout op Van der Veen werd er door de scheidsrechter een penalty toegekend, deze werd door van Dijken feilloos in de hoek geschoten. Hij tekende hiermee voor de 7-0 eindstand.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Samenvatting: Hoogeveen – Borger

Voor Borger zit het verblijf in de derde klasse er (voorlopig) op. In het ...

Titan verslikt zich in DSC ’65

Titan verslikte zich in DSC '65 en zal de wonden moeten likken en zich ...