Gieterveen en HOC in balans

G-HKoploper Gieterveen had in de wedstrijd tegen runner-up HOC een unieke kans om de titel in de eerste periode in de wacht te slepen. Na een spannende wedstrijd, waarin eigenlijk alles in zat, hielden beide ploegen elkaar in balans: 2-2. Door dit resultaat heeft Gieterveen nog steeds het initiatief, maar blijft de ploeg uit Odoorn de groenhemden op de voet volgen.

Sterker HOC
En over de ze uitslag mochten de Gieterveners over de gehele wedstrijd gezien niet klagen. In de eerste helft was het namelijk HOC wat de lakens uitdeelde. Ieder persoonlijk duel ging in het voordeel van de bezoekers en met de snelle Richard Wiggers werd het veelvuldig gevaarlijk. Vooral in de omschakeling lag er veel ruimte achter de verdediging, waar Wiggers veelvuldig gebruik van kon maken. Waar hij de verdedigers vaak al te snel af was, lag keeper Van Dijken een aantal keer erg sterk in de weg. Het was dan ook aan hem te danken dat er niet eerder dan vlak voor rust de eerste goal viel. Een terugspeelbal ging onder de voet van stopper Mulder door, waarna Wiggers vrij baan had. Met nog een knappe actie en een koele afronding zorgde hij voor de eerste goal van de middag: 0-1. Gieterveen kon eigenlijk de gehele eerste helft niet gevaarlijk worden. Een schot van back Nijhuis belandde in de handen van de keeper en een voorzet van Bakker kwam niet bij één van de voorwaartsen aan.

Rollen omgedraaid
De tweede helft waren de rollen enigszins omgedraaid. De ploegen waren meer aan elkaar gewaagd en Gieterveen leek eindelijk de spanning voor de periodewinst wat van zich hebben afgeschud. Het spel was niet eens altijd even geweldig, maar de spanning maakte erg veel goed. De eerste grote kans was nog voor HOC. Een voorzet werd bij de tweede paal net naast getikt door de verder onzichtbare Luca Klaar. Hierna was het woord aan Gieterveen. Duels werden gewonnen en kansen werden gecreëerd. Eerst was het Van der Veen die de score gelijk trok. Een corner werd verlengd door de Vries en werd daarna bij de tweede paal ingekopt door Van der Veen. Dit was een enorme opsteker voor de thuisploeg.

Slotakkoord HOC
Tien minuten later kwam het zelfs op voorsprong. Wederom een corner, deze keer hard ingekopt door de eerder genoemde Mulder. Met nog een twintig minuten te voetballen was heel Gieterveen even euforisch. Een overwinning leek in de maak, maar HOC ging alles of niks spelen met het inbrengen van Zikken. Gieterveen was op dit moment ook de betere ploeg en was erg dreigend uit de gecreëerde vrije ballen en corners. De laatste tien minuten bestonden uit veel overtredingen van beide ploegen en door het naderende einde gingen beide ploegen niet beter spelen. Wel was er erg veel strijd en werd er geknokt voor iedere meter. Gietereen werd nog een aantal keer dreigend met ballen van de zijkant. Het slotakkoord was echter voor HOC: een voorzet kwam voor de voeten van laatste man Gertjan Spijker, die als extra spits fungeerde. Hij werkte koelbloedig af, waardoor de punten werden gedeeld op sportpark ‘De Hoogkaamp’. Gieterveen heeft de kaarten nog in eigen hand. Bij een overwinning over twee weken in Ees tegen EEC wordt de periode alsnog veilig gesteld, maar het had ook vandaag al een mooiere dag kunnen zijn.