Gieterveen start tweede periode met winst

GieterveenGieterveen heeft na de periodewinst van vorige week ook goede zaken gedaan in het begin van tweede periode. In Hijken werd het een dik verdiende 1-3 overwinning voor de gasten. Rideon de Vries mocht dankzij zijn goede optredens van de laatste weken starten vanuit de spits en dat betekende een plaatsje op de bank voor Niek Drent.

Ban gebroken
Op het slecht bespeelbare veld was het Gieterveen dat de overhand had. De thuisploeg probeerde in het begin ook nog wel van achteruit te voetballen, maar ging al snel de lange bal hanteren. Al na een 10 minuten moest linksback Thijs gewisseld worden wegens een blessure. In een botsing tussen verschillende spelers kwam hij er het meest gehavend uit. Door meer blessures in de achterhoede was trainer Doldersum genoodzaakt om Drent als linksback te laten invallen. Gieterveen was in deze fase beter als haar tegenstander, maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. Er was veel onzorgvuldigheid aan de bal, waardoor HHCombi vrij lang mee kon. De ban werd gebroken door de andere back Nijhuis. Hij werd vrij gespeeld op de rechterzijde, waarna hij de bal strak wou voorgeven. Deze strakke voorzet verdween echter in de korte hoek, waar de keeper zich volledig op verkeek. 0-1.

Handige draaibeweging
Hierop ging het tempo iets omhoog en waren er een aantal mooie aanvallen. De grootste kans die hieruit volgde was voor Caspers. Maar hij tikte de bal na een goede voorzet over de goal. Na een half uur moest Gieterveen al voor de tweede keer wisselen. Na een aanval over de rechterzijde was het Jordi Bakker die grijpend naar zijn hamstring bleef liggen. Jongeling Jesse Nijhuis viel voor hem in, waardoor de gebroeders Nijhuis achter elkaar geposteerd stonden. Het tweede doelpunt vlak voor rust kwam ook vanaf die zijde tot stand. Uiteindelijk was het de jongste van de twee die de Vries in het strafschopgebied vond. Na een handige draaibeweging  schoot hij de bal hard in het dak van de goal: 0-2. Vlak voor de thee kon de wedstrijd ook nog beslist worden door Nijhuis, maar zijn kopbal ging net naast de goal.

Zuiver schot
Na de rust hetzelfde spelbeeld. Gieterveen had duidelijk de overhand en creëerde nu ook grote kansen. Eerst kon van der Veen vrij schieten vanaf rand 16, maar hij deed dit veel te slap. Niet veel later kon de Vries de wedstrijd in het slot gooien, maar vrij voor de goal schoot hij over. De thuisploeg was op dit moment nog niet veel voor de goal van van Dijken gekomen, maar toch werd het 1-2. Caspers verloor de bal tijdens de opbouw. De spits van HHCombi wist wel raad met de kans die hij geboden kreeg. Met een zuiver schot van 20 meter verschalkte hij van Dijken en was de aansluitingstreffer een feit.

Hechte verdediging
De gastheren probeerden hierna wat meer druk te zetten, maar kwamen niet vaak door de hechte verdediging. Met fysiek spel, dat soms over de schreef ging, probeerden ze de koploper het vuur aan de schenen te leggen. Toch werd het zelfs 1-3. Jesse Nijhuis zette zijn actie goed door en zette vanaf de achterlijn voor op de Vries, die makkelijk intikte. De grensrechter vond het echter buitenspel en de warrig leidende scheidsrechter ging mee in zijn besluit. Daardoor bleef de stand 1-2. Tien minuten voor tijd werd de voorsprong alsnog vergroot. Van der Veen werd aangespeeld en draaide bij zijn verdediger weg. Hij gaf de bal mee aan Kupers die alleen op de keeper af kon. Met een hard schot versloeg hij de keeper en zette hij de eindstand van 1-3 op het scorebord.