Duidelijke cijfers bij Gieterveen – Buinerveen

g-bGieterveen heeft met duidelijke cijfers gewonnen van hekkensluiter Buinerveen. In een eenzijdige wedstrijd boekte de thuisploeg, ondanks het matige spelbeeld, alweer haar elfde overwinning van het seizoen. Al binnen een paar minuten stond er een voorsprong voor de groenhemden op het scorebord. Van der Veen draaide bij zijn tegenstander weg en zette met een steekpass Weerts vrij voor de keeper. De keeper kwam niet overtuigend uit, waardoor Weerts eerder bij de bal was en de bal langs de keeper wist te tikken: 1-0.

Buinerveen komt terug
Bij de tweede goal was het Weerts die fungeerde als aangever. Hij werd via de linkerflank bereikt en was zijn tegenstander veel te snel af. De inkomende Bakker schoof zijn voorzet hierna beheerst in de lange hoek: 2-0.
Het leek een echte walk-over te worden, maar in de periode hierna speelde Gieterveen erg slecht en wist Buinerveen haar tegenstander zelfs af en toe onder druk te zetten. Het tempo lag erg laag en het aantal ballen dat bij de tegenstander werd ingeleverd was erg hoog. Buinerveen was erg ijverig en maakte het Gieterveen aardig lastig, maar desondanks waren er grote kansen voor de thuisploeg. Bij een echte scrimmage was het eerst een hakje van de jongste Nijhuis die van de lijn werd gehaald en kwam de afwerking van de oudste broer op de paal terecht.

3J’s niet scherp
Er had zeker nog vier keer gescoord kunnen worden, maar de 3J’s (Jorg, Jordi, Jerremy) in de voorhoede hadden het vizier niet op scherp staan.
Gescoord werd er nog wel: Bart Caspers maakte zijn eerste van het seizoen met een schuiver in de lange hoek. Aan de andere kant was het Stan van der Aa die vrijwel vanaf de doellijn kon inkoppen vanuit een corner. Buinerveen kreeg hierna zelfs nog een grote kans, alleen keeper Pruim kwam als sterkste uit het 1-op-1 duel.

Eenzijdige tweede helft
In de tweede helft was het spelbeeld vrijwel nog eentoniger dan in de eerste. Buinerveen kwam nu niet meer voor de goal van Pruim en Gieterveen creëerde kans na kans. De eerste die scoorde in de tweede helft was Van der Veen. In twee instanties wist hij een voorzet van Wilte Nijhuis in het doel te werken: 4-1.
Bakker maakte de vijfde door een soortgelijk doelpunt te maken als in de eerste helft. Hij werkte een lage voorzet van Post in de lange hoek. Het was supersub Bert Kupers die de zesde goal maakte.

Bakker en Kupers
Amper een minuut in het veld wist hij te scoren, evenals twee weken geleden tegen DOS ’63. Op dit moment is hij nog niet fit genoeg om hele wedstrijden te spelen, maar hij laat zien dat hij in vorm is: 6-1.
De laatste twee goals van de middag werden gemaakt door Bakker en Kupers, waardoor uiteindelijk met een 8-1 uitslag de kleedkamers kon worden opgezocht. Buinerveen kreeg nog een kleine kans vanuit een vrije bal. Pruim wist echter de schade beperkt te houden tot één tegengoal.