Gieterveen in extremis langs HHCombi

GieterveenIn een knotsgek duel heeft Gieterveen eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Zonder basisspelers Weerts, Van der Veen die beide een schorsing uitzaten, Kupers en Mulder die beiden geblesseerd waren, wisten de groenhemden in de slotseconde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Jorg Post bleek uiterst koeltjes door vanaf de stip raak te schieten. Het was alweer de derde penalty, in een wedstrijd waarin er een aantal discutabele momenten te noteren vielen.

Wennen
Door de vele schorsingen en blessures was Gieterveen genoodzaakt om met een aantal spelers uit het tweede elftal en de A-junioren in de basis te starten. Dit maakte dat de basiself erg aan elkaar moest wennen in het eerste kwartier van de wedstrijd. Met aanjager Bakker op het middenveld probeerde Gieterveen nog wel vroeg druk te zetten op de verdedigers van HHCombi, maar echt gevaarlijk wist het niet te worden. HHCombi was daarentegen al een aantal keer gevaarlijk geweest. Een afstandsschot kon maar net gekeerd worden door keeper Van Dijken en spits Brian de Jong kwam een aantal keer dreigend door.

Buitenspel-lucht
De fusieclub kwam zelfs op voorsprong. De inworpen van Smit waren in de gehele wedstrijd een plaag voor de verdediging en uit één van deze inworpen kon De Jong dan ook inkoppen: 0-1. Gieterveen kwam al snel op gelijke hoogte, al zat er een buitenspel-luchtje aan de goal. Rechtsback Mentink speelde met een knappe rush vier personen uit en zetten met een pass spits De Vries alleen voor de keeper. Met een strak schot verschalkte hij de keeper van de bezoekers en bracht daardoor de stand weer in evenwicht. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de leidsman was er van overtuigd dat dit onmogelijk was en kende de goal toe.

Voorsprong
Niet veel later kwam Gieterveen zelfs op voorsprong. Een voorzet werd niet goed verwerkt door de keeper, waarna Bakker vanuit de draai de bal in de goal schoot. Wederom meende de grensrechter buitenspel te hebben gezien, maar trok deze beslissingen na een opmerking van de scheidsrechter weer in. Ook deze goal werd dus goedgekeurd en zo stond de thuisploeg ineens op voorsprong. De rest van de eerste helft had Gieterveen duidelijk het betere van het spel en had het de voorsprong nog kunnen vergroten. Post schoot de bal te ver voor zich uit en even later raakte Jesse Nijhuis de bal maar half bij een lage voorzet.

Drie keer De Jong
De tweede helft begon namelijk dramatisch voor de thuisploeg. Binnen tien minuten had De Jong namelijk nog tweemaal gescoord en zette hij zijn ploeg op voorsprong. Balverlies achterin zorgde ervoor dat De Jong uiteindelijk vrij kwam op de rand van het strafschopgebied. Zijn schuiver in de lange hoek bleek onhoudbaar voor Van Dijken. Een paar minuten later verbaasde scheidsrechter Koerntjes-Smid vriend en vijand door een penalty te geven. Waar Van Dijken de bal feilloos uit de lucht plukte, werd een duwfout van Bakker bestraft door de arbiter. Een koud kunstje voor de topscoorder van de rood-blauwen, die zijn derde van de middag maakte: 2-3.

Dalend niveau
De stand werd al vrij snel gelijk getrokken, doordat de scheidsrechter ook aan de andere kant een penalty gaf voor een duwfout. Post werd diep gestuurd en werd vrij onschuldig onderste boven gelopen. Post ging zelf achter de bal staan en verschalkte de keeper: 3-3. In het restant van de tweede helft ging het spelniveau van beide teams dramatisch naar beneden. Dit kwam mede omdat bij de thuisploeg ook Bakker en Luit het strijdtoneel moesten verlaten en bij de bezoekers waren er een aantal spelers aan het eind van hun Latijn.

In extremis
Er waren nog wel kansen te noteren. De Vries raakte de bal niet goed bij de eerste paal en een schot van Caspers ging voor de goal langs. HHCombi probeerde daarentegen met lange ballen nog wat te forceren, maar leek gelukkig met een punt. In de allerlaatste minuut, diep in blessuretijd, werd Wilte Nijhuis vrij voor de keeper gezet door De Vries. In een uiterste poging om nog bij de bal te komen werden de bal en Nijhuis hard geschept door de keeper. Wederom besloot de scheidsrechter een penalty te geven en wederom was het Post die dit varkentje waste. Vanaf de aftrap werd er gefloten voor het einde van de wedstrijd: 4-3.