Wim Wilts schiet Buinen naar eerste overwinning

BuinenHet zal niet vaak gebeuren dat het eerste elftal van Buinen een uitwedstrijd met de bus bezoekt. Afgelopen zondag was het wel het geval, en prompt werd de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek in Balkbrug werd de plaatselijke sportclub op een minimale nederlaag getrakteerd: Wim Wilts was op de terugweg het middelpunt in de Buiner party-bus.

Het beeld van de wedstrijd was zoals al vaker gezien in Buinen. Een gelijk opgaande strijd, waarbij Buinen het van veel inzet en strijd moet hebben. In het eerste half uur waren er voor beide doelen kansrijke situaties te zien, maar tot doelpunten leidde dit niet. Na deze fase kwam hèt moment van Buinen: Marcel Vedder zette goed door, en vanaf de linkerkant bediende hij Wim Wilts. Deze kon het leer vervolgens van dichtbij in het doel werken. Zonder echt in de problemen te komen, konden de geel-zwarten deze stand ook meenemen naar de kleedkamer.

Voor Balkbrug was de achterstand het teken om wat opportunistischer te gaan spelen. Waar er voor de thee twee lange spitsen in het veld stonden, werd hier na de rust nog een derde aan toegevoegd. Met veel lange ballen probeerde de thuisploeg een goal te forceren. Doordat de ballen veelvuldig onzuiver gegeven werden én doelman Arjen Sijbring een hinderlijke sta in de weg bleek, gloorde de eerste overwinning van het seizoen aan de horizon voor de ploeg van Andries Bremer. Maar makkelijk ging het niet, want in het restant van de wedstrijd werd nog een goal van de gastheren afgelast, op advies van grensrechter Richard Jansen: buitenspel. 

Echt spannend werd het daarna nog gedurende ruim tien minuten, toen Dylan Veninga zijn tweede gele kaart van de middag kreeg. De tien van Buinen hielden stand en dus was de eerste driepunter van het seizoen een feit. Volgens elftalleider Jan Lubbers was de zege op basis van het wedstrijdbeeld niet geheel verdiend: “Dat kan ons op dit moment helemaal niets schelen. Wij hebben hard gewerkt en zijn blij met deze drie punten!”

Bron: v.v. Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen houdt lang stand, maar gaat wel onderuit

Arend Scholtens weet weer wat verliezen is: de teruggekeerde trainer van Sellingen won de ...