René Nijgh: “Ik kom weer in Emmen”

Ruim twaalf jaar geleden verliet ik met een hoop bombarie stadion De Meerdijk: “Nijgh niet meer welkom op De Meerdijk” kopten de kranten. Een enorme ruzie met de toenmalige beleidsbepalers over mijn contract lag daaraan ten grondslag. Ik had een prima debuutjaar achter de rug en de toenmalige trainers Hennie Spijkerman en Ron Jans gaven mij halverwege het seizoen al te kennen mijn contract te willen verlengen met twee jaar. Maar alles wat er gebeurde, de overeenstemming kwam er niet. Op een gegeven moment kwam Emmen in zwaar weer en ben ik op een vreselijke manier de deur uit gewerkt. 

Nog nooit heb ik me zo verneukt gevoeld als toen. En ook al is het inmiddels ruim twaalf jaar geleden, nog steeds kan ik het niet vergeten. Soms denk ik: “Wat als mijn contract wel gewoon was verlengd?” Een antwoord op deze vraag zal ik nooit krijgen en bovendien ben ik uiteindelijk ook erg tevreden met de carrière die ik heb gehad. 

Sinds het begin van het seizoen ben ik weer wekelijks op ‘De Meerdijk’, tegenwoordig JENS Vesting, te vinden. Mijn zoon, Boy junior, speelt daar namelijk in D2. Hoewel het er lang op leek dat hij naar Fc Groningen zou gaan en zelfs nog even met Feyenoord flirtte, ging de reis uiteindelijk naar FC Emmen. En daar heb ik tot op heden nog geen seconde spijt van gehad. En wat nog veel belangrijker is: Boy heeft het fantastisch naar zijn zin. Hij speelt in een zeer talentvolle lichting en past erg goed bij de mentaliteit van de club. Boy voelt geen druk en traint en voetbalt met erg veel plezier. 

Mijn zoon is dus de reden dat ik weer in Emmen kom. En hoewel ik het daar in het begin best soms eens lastig mee had, omdat het me herinnerde aan die vervelende periode, voel ik me er nu weer uitstekend thuis. Vorige week heb ik zelfs mijn rentree gemaakt in het Emmen-shirt in de wedstrijd tegen de oudjes van SC Veendam. Hoe raar kan het lopen? Nooit wilde ik meer een stap zetten in het Emmen-stadion en nu kom ik er weer met grote regelmaat. De voetbalwereld is maar een kleine wereld. Je komt elkaar altijd weer tegen. Dus wat mij betreft laten we het verleden rusten en droom ik van een mooie carrière voor mijn zoon. Hij is namelijk degene die ervoor heeft gezorgd dat zijn vader weer met veel plezier in Emmen komt…

René Nijgh
René Nijgh
  • Show Comments (0)

  • Abdullah

    Mooi dat hij weer op de Meerdijk komt!

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René Nijgh: “Geboren om te scoren”

Ook in de Kanaalstreek lopen er een paar. Spelers die altijd en overal scoren. ...

Jordi Nijgh: “Ze zijn er nog, maar je moet wel goed zoeken…”

Met verbazing volg ik de laatste jaren de ontwikkelingen op de ‘transfermarkt’ in het ...

Tom Meijers: “Everybody is walking with Memphis”

Waar de gemiddelde Engelsman een jaar geleden bij de naam Memphis nog zou denken ...