Gieterveen gelijk tegen tien van Roswinkel

GieterveenOp de druilerige dinsdagavond stond er een inhaalwedstrijd tussen Gieterveen en Roswinkel op het programma. Gieterveen kreeg afgelopen zondag dik klop van kampioen Westerwolde en was gebrand om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Roswinkel is na de winterstop in vorm geraakt en doet goed mee in de tweede periode. De vorige ontmoeting dit seizoen ging overigens niet geheel onopgemerkt voorbij. Bij een 2-3 voorsprong voor de Gieterveners werd de wedstrijd gestaakt door een blessure bij Roswinkeler Roy van der Sluis.

Fel begin
Roswinkel begon aanmerkelijk feller aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Veel duels werden gewonnen en er werd vroeg druk gezet op de defensie. Gieterveen kwam er voetballend dan ook vaak niet uit en werd verplicht de lange bal te spelen. Wanneer er eens een goede aanval leek te komen was de eindpass vaak niet goed genoeg om daadwerkelijk van een kans te spreken. Roswinkel was voor het eerst gevaarlijk nadat de bal voor de tweede keer voor werd gegooid na een afgeslagen corner. Aan de andere kant werd een schot van Jordi Bakker met de voeten gered door de keeper van de Roswinkelers. Na een half uur werd de 0-1 aangetekend door Roy van der Sluis. Een, overigens makkelijke gegeven, vrije trap op de rand van het stafschopgebied werd hard in de onderhoek geschoten door deze van der Sluis. Gieterveen creëerde hierop vrijwel niets meer in de eerste helft, terwijl Roswinkel nog één grote kans kreeg. Spits Richart vergat de bal af te leggen op van der Sluis, waardoor de verdediging kans zag om deze mogelijkheid onschadelijk te maken.

Tien man
Kort na rust leek de uitploeg Gieterveen in de kaart te spelen. Roswinkel had in de eerste helft al een aantal gele kaarten behaald voor commentaar op de leiding en een aantal harde overtredingen. Na een uur spelen kreeg Van der Sluis voor de tweede keer geel nadat hij commentaar gaf op een besluit van de scheidsrechter en kon Gieterveen met een man meer proberen op gelijke hoogte te komen. Dit was niet het geval. Ondanks dat Gieterveen het spel maakte en kansen creëerde was het Roswinkel dat de voorsprong verdubbelde. Hieraan voorafgaand ging een grote kans voor Wilte Nijhuis, hij kon een één op één situatie met de keeper niet winnend afsluiten. De hierop volgende lange bal leidde de counter in voor spits Pascal Richart. Eerst won hij een persoonlijk duel van voorstopper Mulder en schoot hij de bal tussen de benen van keeper Pruim door: 0-2.

Veerkrachtig Gieterveen
Hierop volgde dat Roswinkel nog meer ging inzakken en Gieterveen nog meer de aanval zocht. Gieterveen creëerde kans na kans, wat leidde tot het eerste doelpunt van Wilte Nijhuis. 1-2. Een voorzet van de linkerzijde werd vanuit een knappe hoek over de keeper heen gevolleyd. 1-2. Ben Bitter had hierop volgend de gelijkmaker op de voet. Hij werd vrij voor het doel gezet en schot knap raak, maar werd afgefloten voor Gieterveen. Dezelfde Bitter verlengde even later een corner waarna laatste man Ferdinand van der Sluis met alle geluk van de wereld de bal over het doel heen kopte in plaats van in zijn eigen doel. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch. In de allerlaatste minuut werd een uitgespeelde aanval over links  uiteindelijk afgerond door Nijhuis. 2-2.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Verliezend Valthermond tegen Elim vooral defensief onder de maat

Valthermond liet vooral defensief veel steken vallen en verloor ook het tweede bekerduel.

Musselkanaal onderuit bij EMMS

Musselkanaal verloor van EMMS en moet de nacompetitie in.