Stadskanaal beloften verpulveren FC Ter Apel ’96

skn-ta1Gisteravond stond op Sportpark “Het Pagedal” een wedstrijd in de Tweenul/JAKO beloftencompetitie op het programma, namelijk SC Stadskanaal tegen FC Ter Apel ’96. Ter Apel wist alleen nog maar van Drenthina te winnen, terwijl Stadskanaal tot nu toe maar één keer verloor tegen Nieuw Buinen. Op voorhand was Stadskanaal dus de favoriet en maakte dit ook waar. Stadskanaal versloeg Ter Apel met maar liefst 10-1.

Gevarieerde selectie
Stadskanaal had een gevarieerde selectie, bestaande uit 2 eerste elftal spelers, 3 tweede elftal spelers, 8 A-junioren en 3 B-junioren. Ter Apel moest het voornamelijk doen met A en B-junioren, omdat het eerste nog strijd voor promotie en het tweede nog kampioen kan worden. De wedstrijd stond onder leiding van een neutraal arbitraal trio die de wedstrijd gebruikten als stage.

Plaag
De wedstrijd begon voortvarend. Binnen een minuut kwam Yordi Saman op grote snelheid z’n man voorbij, legde de bal voor en Issa Chuma schoot onberispelijk binnen. Binnen 5 minuten maakte Stadskanaal zelfs al 2-0 nadat een mooi opgezette aanval uitkwam bij Bidjoy Ramcharan. Hij legde af op Jeffrey Bakker die mooi afrondde. Stadskanaal bleef maar aanvallen en Ter Apel had niks in te brengen. De buitenspelers Chuma en met name Saman waren een plaag voor hun directe tegenstander. Alleen de afronding ontbrak nog, met name Ramcharan kreeg de bal niet voorbij de keeper.

Onberispelijk
Een solo van Martijn van der Goot zorgde voor de 3-0 en de wedstrijd was toen echt wel gespeeld. Opnieuw volgde een aantal kansen, waarbij een schot van Saman net voorlangs ging. Saman zorgde wel voor de 4-0, nadat Rick Hatzmann een goede aanval had opgezet en uiteindelijk de vrije Saman zag staan die prima afrondde. Ramcharan die goed speelde als nummer tien kwam even later op de linkerkant door en zag de vrijstaande Bakker staan die onberispelijk binnen schoot. Het enige wapenfeit van Ter Apel kwam door een klein foutje van keeper Stefan Lugtenborg die over een bal heen trapte. Gelukkig voor hem schoot Melvin Rogaar hem te hulp door de bal uit te verdedigen. De ruststand van 6-0 werd bepaald door Van der Goot.

Jammerlijk
In de pauze werd er gelijk vier keer gewisseld en kwamen de B-junioren Leon Bos, Robin Boerhof en Joost Buiter en A-junior Cahit Ekinci in het veld. Boerhof kon gelijk na rust de 7-0 maken, maar verzuimde alleen voor de keeper. Ramcharan ging ondertussen verder met hetgeen waar hij de eerste helft ook mee bezig was, goed voetballen en kansen missen: alleen voor de keeper kopte hij jammerlijk over. Stadskanaal bleef aanvallen, vooral via Bakker die de tweede helft vanaf rechts speelde. Toch duurde het uiteindelijk tot de 73e minuut voordat er weer een doelpunt viel. Bos kwam goed door op de linkerkant en maakte de 7-0. Boerhof maakte z’n misser vlak na rust goed door vier minuten later voor de 8-0 te zorgen.

Finaledag
Ter Apel kreeg daarna een mogelijkheid om te scoren maar vond keeper Lugtenborg op hun pad. Een duw van Ensing zorgde er echter voor dat de scheidsrechter floot voor een strafschop, en deze werd benut door Mike Mensen: 8-1. Niet veel later maakte Ramcharan alsnog zijn welverdiende doelpunt. Bakker kwam weer door aan de rechterkant en gaf voor, waarna Ramcharan het deze keer wel afmaakte. Het slotakkoord was opnieuw voor Boerhof die een afgevallen bal vanaf 18 meter binnen schoot, 10-1. Stadskanaal is hierdoor geplaatst voor finaledag en zal zich met spelers als onder andere Bakker, die Man of the Match is geworden, zich zeker als sterke tegenstander profileren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like