Borger reisde afgelopen zaterdag van naar SVBO met de wetenschap dat het geen kampioen meer kon worden en dat het voor rechtstreekse promotie afhankelijk was van hetgeen er deze middag in Hoogeveen gebeurde. Zelf trok Borger het duel in Emmen met speels gemak naar zich toe (0-5), maar omdat Hoogeveen van Willemsoord won verdween de kans op rechtstreekse promotie. Het slotduel tussen Borger en Hoogeveen wordt voor de groenhemden nu niet meer de lang verwachte apotheose van het seizoen.

Apotheose verschuiven
Want die wordt voor de ploeg van trainer Arne Joling nu verschoven naar de weken erna, wanneer Borger via de nacompetitie mag proberen om alsnog promotie af te dwingen. Borger had de titelkansen in de afgelopen weken verspeeld in het tweeluik met middenmoter Waskemeer. Om het duel uit de laatste speelronde met Hoogeveen tot een kraker te promoveren moest Borger winnen bij SVBO en zou Hoogeveen punten moeten verspelen in het thuisduel tegen de nummer vier van de ranglijst Willemsoord.

Luuk Kenter voegde twee goals aan zijn totaal toe... (foto: Andries Middelbos)
Luuk Kenter voegde twee goals aan zijn totaal toe… (foto: Andries Middelbos)

Technische hulpmiddelen
De wedstrijd in Barger-Oosterveld werd er daarom één waarbij de technische hulpmiddelen van deze tijd volop werden gebruikt om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Hoogeveen. Aanvankelijk leek het allemaal gunstig uit te pakken voor Borger. Zelf nam de ploeg via treffers van Jeffrey Spelten en Luuk Kenter een vroege 0-2 voorsprong en nadat Ronnie Berkenbosch Willemsoord in Hoogeveen op voorsprong had gezet leek er een ideaal scenario te gaan ontstaan voor Borger. Weliswaar kwam Hoogeveen voor rust op gelijke hoogte, maar ook bij een gelijke stand zou Hoogeveen nog binnen bereik blijven van Borger.

Schepje extra
Vlak voor rust en ook in de periode kort na rust wist SVBO een aantal slordigheden bij Borger niet af te straffen. Daarna deed Borger er een schepje bovenop en werd er een reeks van kansen gecreëerd waarvan er nog drie werden benut. Niek Scheltinga, Martijn Ulenreef en Luuk Kenter zorgden ervoor dat er een riante 0-5 eindstand op het scorebord kwam. Een domper was het bericht uit Hoogeveen dat de thuisploeg op 2-1 was gekomen en daarin veranderde ook niets meer. Borger mag nu vanaf 16 mei proberen om via de nacompetie alsnog de zo verlangde promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nederlaag met perspectief voor Valthermond

Afgelopen zondag trad Valthermond in aanloop naar de tweede seizoenshelft op sportpark ‘De Veenschappen’ ...

HOC en Westerwolde houden elkaar in evenwicht

In een bij vlagen harde wedstrijd speelden HOC en Westerwolde gelijk en moesten beide ...