Nieuw BuinenVoor Nieuw Buinen-trainer Eric Lippold was het improviseren geblazen in de wedstrijd tegen SVBO. Want naast drie geblesseerde/geschorste spelers moest de oefenmeester ook drie spelers missen die De Kuip boven De Buunerdrome verkozen. In de aangepaste opstelling nam Gert Lukens de voor hem onbekende spitspositie in. Lukens deed het echter naar behoren en nam twee van de vier oranje goals voor zijn rekening: 4-0.

Trefzekere Lukens
En daar zag het in de beginfase niet naar uit, want SVBO begon goed aan het duel. Met name de aanvallers van de geelhemden bezorgden de defensie van Buunermond handen vol werk. Maar waar het overwicht van de bezoekers geen noemenswaardige kansen opleverde, was dat aan de andere kant wel het geval. Na een overtreding op Mike Reuvers werd de voordeelregel goed toegepast, waardoor Gert Lukens de trekker over kon halen: 1-0, na een kwartier spelen. Een dik kwartier later mocht Lukens opnieuw juichen, toen hij op aangeven van Mohamed Yuksel de score verdubbelde.

NB-S
SVBO belaagt het doel van Nieuw Buinen…

Speersnelle Schreuder
In de tweede helft probeerde SVBO meer druk op de gastheren te zetten en op deze manier terug te keren in de wedstrijd. Nieuw Buinen maakte handig gebruik van de voorsprong en koos ervoor om in te zakken en via counters gevaarlijk te worden. En hoewel Mike Reuvers in dit soort gevallen voor veel gevaar kan zorgen, was er deze middag nog één speler die gevaarlijker werd: Mark Schreuder. De speler van het vierde elftal werd door Lippold als ware het een konijn uit een hoed gebracht op het moment dat er nog een kwartier te spelen was. Iets meer dan tien minuten later stond Schreuder weer langs de lijn: het was diezelfde trainer Lippold die Schreuder een ludieke publiekswissel gunde nadat hij twee keer scoorde. Eerst was er een rake kopbal en daarna een goal uit een counter. Met deze treffers gooide de speersnelle aanvaller de wedstrijd in het slot, en gaf hij zijn ploeg een laatste kans op het veiligstellen van nacompetitie: winst tegen WVV, volgende week, is dan vereist.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen laat geen spaan heel van De Treffer ’16

Buinen is goed gestart aan de competitie en won ook met ruime cijfers van ...

Oefenderby prooi voor SV Mussel

De tweede vriendschappelijke ontmoeting tussen Onstwedder Boys en Mussel dit seizoen is geëindigd in ...

TEVV incasseert forse nederlaag tegen Erica

In een cruciaal duel in de eerste klass F heeft TEVV een forse nederlaag ...