Gieterveen verslaat Drieborg in kansenfestival

GieterveenOp een straathard veld leverden Gieterveen en Drieborg kwalitatief geen sterke wedstrijd af, maar de vele doelpogingen maakten toch het nodige goed voor de aanwezige supporters. Uiteindelijk trok Gieterveen volledig terecht aan het langste eind: 0-4. En dat terwijl de groenhemden toch de nodige spelers moesten missen vanwege vakanties, familiebezoek én de bekerfinale in Rotterdam. 

In de kruising
Al vroeg in de wedstrijd bleek dat beide ploegen moeite hadden met het harde veld, waardoor van goed veldspel geen sprake was. Beide ploegen kregen echter wel een aantal goede kansen. Zo was Niek Drent al een paar keer gevaarlijk doorgekomen, maar was ook Roy Kempinga van de thuisploeg erg dreigend. Op een prachtige manier was het Gieterveen dat op voorsprong kwam. Een corner werd weg gestompt door de keeper, waarna Jerremy Weerts de bal een keer liet stuiten en richting de kruising stuurde.

Tal van mogelijkheden
Kort hierna was het Gieterveen dat de bovenliggende ploeg was. Het veldspel werd iets verzorgder, maar ze konden de score niet uitbreiden. Een afstandsschot van Van der Veen werd gered door de keeper en Niek Drent kon twee keer niet inkoppen. Door het uitblijven van een tweede doelpunt was het Drieborg dat weer beter in de wedstrijd kwam. Roy Kempinga mocht twee keer alleen voor de keeper opduiken en spits Michel Hut wist een goede mogelijkheid niet te verzilveren. Vlak voor rust kon Gieterveen vanuit de counter toch de score verder uitbreiden. Van der Veen stelde Weerts in staat om alleen op de keeper af te lopen. Met een bekeken schuiver werd de keeper voor de tweede keer gepasseerd.

Open wedstrijd
De tweede helft was nog meer een open wedstrijd dan in de eerste helft. Aan beide zijde werden erg veel kansen gemist. Gert Smeenge wist nog op de doellijn te redden en het was wederom Michel Hut die een aantal goede kansen om zeep hielp. Aan de andere kant creëerde Gieterveen op dat moment weinig en was er een penalty voor nodig om de overwinning vast te stellen. Na een overtreding op Van der Veen kon Niek Drent zijn achttiende van het seizoen maken. De einduitslag werd bepaald door Jordi Bakker. Op ongeveer twintig meter van het doel haalde hij prachtig uit en belandde de bal in de bovenhoek: 0-4. Een sportieve wedstrijd, waar voor beide ploegen niet veel meer op het spel stond. Drieborg heeft zeker kansen gehad om tot scoren te komen, maar Gieterveen bleek beslissender op de belangrijke momenten. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website