Voetballend GKC wint van strijdend Buinerveen

bnv-gkcGKC heeft in de voorlaatste competitiewedstrijd Buinerveen met ruime cijfers opzij gezet. Na negentig minuten voetbal stond er in Buinerveen 2-6 op het scorebord. Overigens ging het in het eerste helft niet zo makkelijk als de score doet vermoeden, want de hard werkende stond halverwege de eerste helft op een 2-0 voorsprong.

Geen strijd
En dat was op zichzelf ook weer verrassend, want in de eerste tien minuten was GKC heer en meester en kreeg het twee kansen. Deze waren niet besteed aan Danny Kolp en Harmen Pepping, waarna het woord aan Buinerveen was: twee keer troffen de blauwhemden doel, waarvan één met een kopbal en één keer uit een counter. Volgens elftalleider Harry Krol van GKC was dit de eigen schuld van de Gasselters: “Buinerveen heeft niet het voetballend vermogen dat wij hebben, maar zij leverden in de eerste helft wel veel strijd. Wij deden dat niet en dus trek je aan het kortste eind.” Rond het half uur kwam daar verandering: GKC gooide er een schepje bovenop en scoorde via Reinoud Kemp de aansluitingstreffer. Nog voor rust kwamen beide ploegen weer in balans, toen Harmen Pepping een voorzet van Richard Wieringh tot doelpunt promoveerde.

Verschil maken
Net als in de eerste helft kwam GKC ook na rust als beste uit de startblokken. Een kwartier lang stapelden kansen zich op, maar niet eerder dan in de zeventigste minuut schoot topschutter Danny Kolp de geelhemden op voorsprong. Daarna kwam hèt breekpunt in de wedstrijd, namelijk de tweede gele kaart voor Mario Georgescu. Want tegen tien spelers kregen de bezoekers veel ruimte, die drie keer werd omgezet in een treffer: Reinoud Kemp mocht zijn tweede én derde van de middag maken en Jarno Oosting zorgde tussendoor voor extra feestvreugde. Een mooie overwinning dus voor de Gasselters die nog een minimale kans op de tweede periodetitel hebben. Volgende week moet dan gewonnen worden én EHS ’85 mag niet winnen. 

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

JVV neemt afstand van Oldambster Boys

JVV heeft opnieuw een wedstrijd in winst omgezet. Tegen Oldambster Boys werd in de ...

Onstwedder Boys maakt korte metten met Veelerveen

In het tweede bekerduel van deze voetbaljaargang had Onstwedder Boys geen enkele moeite met ...