musselkanaalDe kleine kans die er nog steeds was voor Musselkanaal om deel te nemen aan de nacompetitie is na de 4-1 nederlaag tegen Twedo vervlogen. Hoewel er voor de thuisclub eigenlijk niet meer op het spel stond gaven ze nog wel vol gas. Musselkanaal liet zich het kaas van het brood eten en volkomen verdiend bleven de punten in Nieuw-Amsterdam. Voor Musselkanaal is het seizoen over en uit. Vooraf aan de competitie werd gezegd dat de vijfde plaats een mooi resultaat zou zijn en met nog een wedstrijd te spelen is deze plek nog steeds haalbaar.

Geloof
Twedo was vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Hooijer uit Uffelte de bovenliggende partij. Het leek net of er voor de thuisclub nog wat op het spel stond, zo fel speelde de ploeg van trainer Jaap Scholing. Bij Musselkanaal leek het wel of het geloof in een vervangende periodetitel al was verdwenen. De eerste grote kans was ook voor Twedo toen Mark Rabbers alleen op keeper Arjan Scholte Aalbes af ging maar de keeper van Musselkanaal keerde de bal prima. Musselkanaal was alleen gevaarlijk toen een vrije trap van Niek Tieben na een half uur spelen bijna in het doel zeilde.

Knullig balverlies
Diezelfde Tieben stond even later aan de basis van de openingstreffer. Knullig balverlies van hem zorgde voor een splijtende pass richting Mark Rabbers, Gerwin Schmitz schopte over de bal heen en deze keer faalde Rabbers niet: 1-0. Twee minuten later werd de voorsprong vergroot. Een prima aanval leverde een voorzet op vanaf de linkerkant. Keeper Scholte Aalbes tikte de bal nog weg maar precies voor de voeten van Bas Kamst. Deze had geen moeite om de 2-0 binnen te schieten.

Paal en lat
Jeroen Drenth bleef in de pauze geblesseerd achter in de kleedkamer. Trainer Arends bracht Tjeerd Sikkema in. Musselkanaal kreeg in de tweede helft wel wat mogelijkheden maar de thuisclub kreeg nog veel meer mogelijkheden. Ferdinand van der Sluis miste een prima kans en ook Robin Schmitz kreeg tot twee keer toe een prima kans maar beide keren redde keeper Marvin Trip van Twedo uitstekend. Twedo raakte twee keer de lat en een keer de paal. Het liet verder ook een aantal uitstekende mogelijkheden liggen.

Eretreffer
Na twintig minuten spelen in de tweede helft besloot Bas Kamst zijn carrière met een schitterende goal. Tieben leed opnieuw balverlies, Kamst kreeg de bal in de voeten gespeeld en even later verdween de bal heel fraai richting bovenhoek: 3-0. Even later werd Kamst gewisseld, na twintig jaar eerste elftal gaat hij een treetje lager spelen. Uit een corner van Musselkanaal kopte Ruben Manning nog tegen de lat. Even later werd het 4-0 toen opnieuw een fraaie aanval van Twedo werd afgerond door Mark Middendorp. In de laatste minuut redde Gerwin Schmitz nog de spreekwoordelijke eer door een vrije trap binnen te schieten.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal houdt punt over aan duel met HODO

Musselkanaal moest in de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen aantreden tegen het altijd lastige ...

Musselkanaal komt niet in de problemen tegen HOC

Musselkanaal is ook volgend seizoen weer te bewonderen in de derde klasse. Nadat de ...

Jurnel Rojer is de hattrick-held van TEVV

TEVV heeft zich na een eclatante 4-0 winst tegen FC Wolvega voor de finale ...