logo_valthermondDe kampioen tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst. Vooraf leek het verschil groot, en tijdens de wedstrijd werd de stand op de ranglijst nog eens bevestigd. Met een 4-0 zege werd de laatste thuiswedstrijd gewonnen, voor Valthermond al weer de negende zege op rij. Toch was het even schrikken voor het thuispubliek, want binnen de minuut schoot Bargeres aanvaller Hidde Rog op de lat.

Door Arie Weits

Grote overmacht
Buiten een tweetal vrije trappen, eveneens door Rog genomen, was dit ook meteen de laatste kans voor de bezoekers, want hoewel Valthermond beslist niet vol gas gaf, was het kwaliteitsverschil te groot. Valthermond probeerde het thuispubliek op mooie dingen te trakteren, maar de panna’s, overstapjes en hakballen kwamen de effectiviteit niet altijd ten goede. Als er wel direct gespeeld werd, was er ook meteen doelgevaar. Alwin Braakman vond met een weergaloze pass linkerspits Patterick Feiken die beheerst de openingstreffer voor zijn rekening nam. Nadat Braakman op doelman Ingmar de Labije strandde en Edwin Drenth een voorzet van Feiken op de paal schoot viel dan wel de 2-0. Lars Baas draaide de vrije trap hard en met een stuit in, en uiteraard was Drenth van alle spelers de attenste van allemaal. Demy te Velde had pech dat zijn volley net naast verdween.

Voetballende ploegen
Direct na de thee maakte Theo Gennissen er 3-0 van. Met een droog schot van zo’n twintig meter liet hij De Labije kansloos. Erwin Wardenburg, kleinste man van het veld, zorgde voor de eindstand door een afgemeten voorzet van Jesper de Graaf binnen te koppen. Voor Valthermond rest nog het uitduel tegen Zuidwolde, de nummer twee van de competitie. Twee voetballende ploegen die op het kunstgras in Zuidwolde wellicht nog voor een leuke pot voetbal kunnen zorgen.

Valthermond won voor de negende keer op rij… (Foto: Bennie Schlimbach)

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen en Westerwolde strijdend naar remise

Gasselternijveen en Westerwolde moesten beiden genoegen nemen met een punt.

Onstwedder Boys wint derby van Mussel

Onstwedder Boys was in de Kanaalstreekderby te sterk voor Mussel.

Borger boekt doelpuntrijke zege bij Steenwijker Boys

Borger won met ruime cijfers van Steenwijker Boys en won zo de eerste periode.