In een eenzijdige wedstrijd heeft het Jeugdteam Kanaalstreek gehakt gemaakt van Gasselternijveen. Het Jeugdteam, dat komende zomer naar Italië afreist voor de strijd om de San Marino Cup begon haar voorbereiding met de oefenwedstrijd tegen de zondagse vijfdeklasser. Al snel bleek dat de ploeg van Theo Gennissen de bovenliggende partij was, en toen Bram Poelman (SPW) na een kwartier de score opende was het hek helemaal van de dam: na een 0-5 ruststand liet het selectieteam de score oplopen tot 0-8.

Groot overwicht
Hèt moment waarop de suprematie van het Jeugdteam het meest duidelijk naar voren kwam, was het moment dat Demy te Velde, bij een 0-4 tussenstand geblesseerd het veld moest verlaten. Gennissen liet de vervanger van de Valthermond-spelers rustig warmlopen en koos er dus voor om een handvol minuten met tien spelers te spelen. Overigens kwamen drie goals in de eerste helft voort uit slecht verdedigend werk van de thuisploeg. Eerst verdedigde Peter de Geus niet resoluut genoeg uit (0-1 Poelman) waarna Pieter Hospers twee keer ongelukkig was: één keer een misverstand met doelman Bies (0-2 Hendriks) en één keer veroorzaakte hij een strafschop, die de 0-4 van Ron Lohuis (SC Stadskanaal) opleverde. Doelman Patrick Pieterman (SC Stadskanaal) van het Jeugdteam werd in het eerste bedrijf niet één keer op de proef gesteld. 

Het Jeugdteam ‘viert’ de 0-4 van Ron Lohuis…

Dubbele cijfers
Na de rust was de overmacht van het Jeugdteam iets minder groot. Via Erwin Wardenburg (Valthermond) en Mike Reuvers (Nieuw Buinen) beschikte het team over twee razendsnelle flankspelers, maar vooral Reuvers viel regelmatig op door de individuele actie iets te ver door de drijven. Wardenburg daarentegen speelde wat directer en mocht één keer de armen in de lucht steken: na 65 minuten spelen maakte hij er 0-7 van. De overige goals in het tweede bedrijf kwamen op naam van Dion van der Laan (Valthermond) en eerder genoemde Rick Hendriks. Toen de twee laatste goals in een tijdsbestek van twee minuten werden gemaakt, leek Gasselternijveen op weg naar een afstraffing met dubbele cijfers, maar dit kon worden voorkomen. Of het Jeugdteam wilde het zijn tegenstander niet aandoen. 

Scoreverloop:
15′ Bram Poelman 0-1 ; 20′ Rick Hendriks 0-2 ; 22 Peter Orsel 0-3 ; 26′ Ron Lohuis 0-4 ; 35′ Dion van der Laan 0-5 ; 55′ Rick Hendriks 0-6 ; 65′ Erwin Wardenburg 0-7 en 66′ Rick Hendriks 0-8.

banner_gnv1

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger boekt noodzakelijke overwinning op concurrent Helpman

Na de 2-0 nederlaag van vorige week tegen Elim, wist Borger afgelopen weekend Helpman ...

Gieterveen kan de weg omhoog niet vinden

De prestaties van Gieterveen in het huidige seizoen blijven achter bij de verwachting. Onlangs ...

Stadskanaal laat overwinning glippen tegen Lycurgus

Een aantal dagen na de overwinning op Valthermond stond voor SC Stadskanaal opnieuw een oefenwedstrijd ...