In de laatste competitieronde stond er voor de Kanaalstreek-ploegen die op zaterdag spelen weinig meer op het spel. Alleen NWVV moest nog spelen om een plaats in de nacompetitie. Deze strijd werd met succes beëindigd. Voor SV Mussel was het seizoen eerder al ‘afgesloten’: degradatie bleek niet te voorkomen voor de ploeg van scheidend trainer Jan Moes. Ook  de laatste wedstrijd, tegen VVAK, ging verloren. Wim Wubs bleek (als vaker dit seizoen) de enige Mussel-speler die het doel kon treffen. De defensie moest echter vier keer capituleren: 1-4. Voor Onstwedder Boys en Borger zijn de twee komende weekends belangrijker, want dan staat de nacompetitie op het programma. SJS speelde een duel om ‘des keizers baard’ tegen BSVV: een overzicht.

Onstwedder BoysOnstwedder Boys reisde af naar Beilen om daar de strijd met Fit Boys aan te gaan. Maar of er sprake was van een echte strijd, kan in twijfel worden getrokken. Want het devies was vooral om geen blessures en schorsingen op te lopen voor de aanstaande nacompetitie. Hierin treden de oranjehemden aan tegen Willemsoord. De winnaar van het tweeluik zal komend seizoen in de derde klasse spelen: strijd om handhaving voor de mannen van Fokke de Jonge, derhalve. Halverwege de wedstrijd leidde Fit Boys met 1-0, door een treffer van Elwin Dam. In de tweede helft werd de score opgevoerd tot 3-0: Tim Seubring en Mark Seubring waren de makers van de goals. Onstwedder Boys sluit de competitie hiermee af op een twaalfde plaats. De komende twee zaterdagen wacht Willemsoord, dat vierde werd in de vierde klasse D. Tachtig goals werden gescoord, waarvan 38 door Ronnie Berkenbosch: laat Onstwedder Boys gewaarschuwd zijn.

SJSDe wedstrijd tussen SJS en BSVV stond vooral in het teken van het afscheid van Gerard Gremmer. De 38-jarige verdediger nam na tien seizoenen trouwe dienst afscheid van de blauwhemden. In de tweede helft werd Gremmer de eer gegund om vanaf de stafschopstip tot scoren te komen: een cadeautje dat de verdediger met graagte uitpakte. Hiermee had Gremmer dus een aandeel in het gelijkspel tegen de ploeg die via de nacompetitie om klassebehoud moet gaan strijden. Een gelijkspel, want met name in Marten Homan trof SJS een lastige speler: Homan maakte drie treffers voor zijn ploeg. Behalve de strafschop van Gremmer scoorde de thuisploeg nog twee keer: Johan van Klinken bracht zijn seizoensproductie op tien en ook Anne Sybesma vond het doel, waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde.

borgerWaar heel Borger vurig had gehoopt op een directe strijd om promotie, moest met een week eerder toezien hoe SC Elim en Hoogeveen de eerste twee plaatsen in de vierde klasse D tot zich namen. De mannen van Arne Joling zijn hierdoor veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. De kraker tegen Hoogeveen bleek hierdoor geen kraker, maar de thuisploeg zette wel alles op alles om Hoogeveen van het kampioenschap af te houden. Dit lukte, want de groenhemden wonnen met 5-4. Borger kan zich nu richten op het tweeluik met BSVV, waarin een plaats in de derde klasse bereikt kan worden. Tegen Hoogeveen traden de gastheren aan zonder zeven basisspelers, maar toch bleek men niet de onderliggende partij: Erik Joling en Luuk Kenter maakten een achterstand nog voor rust goed: 2-1. Daarna liep men door goals van Melvin Ottens en opnieuw Joling liep men vervolgens uit naar 4-1. Toen vonden de bezoekers het welletjes en zetten zij aan: in een kwartier werd de score in evenwicht gebracht. In de blessuretijd was het echter Albert Stevens die de punten in Borger hield: 5-4. De magische grens van honderd goals werd net niet gehaald door de groenhemden, die er tot nu toe 99 maakten, maar wel wordt vol vertrouwen uitgezien naar de ontmoetingen met BSVV.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tiental Gasselternijveen verliest van Zwartemeerse Boys

Gasselternijveen moest een helft lang met tien man spelen en kon een nederlaag tegen ...

Borger niet bestand tegen fysiek sterker Elim

Borger is er niet in geslaagd om in het topduel tegen Elim de koppositie ...

SJS zet Onstwedder Boys eenvoudig opzij in Kanaalstreekderby

SJS kende niet al teveel problemen met Onstwedder Boys en won met overtuigende cijfers.