logo_valthermondValthermond laat geen enkele twijfel toe wie er dit seizoen de sterkste is van de derde klasse D. In een wedstrijd waar voor beide ploegen niets meer op het spel stond, won de equipe van Harris Huizingh met 2-0 in en van Zuidwolde, nummer twee van de ranglijst. Het was de tiende overwinning op rij voor de dit seizoen ijzersterk opererende Mondkers. Gedurende de gehele wedstrijd was duidelijk te zien dat beide ploegen niet vol gas gaven. In een zomeravond-tempo werd het duel afgewerkt, al viel er bij vlagen ook nog wel wat te genieten.

Initiatief bij Valthermond
De twee best voetballende ploegen van deze klasse probeerden al combinerend een opening te vinden. Na zo’n vier minuten spelen kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Een schot van Frans Capellen werd echter tot corner verwerkt. Even later mikte dezelfde speler, op aangeven van Bastin Steenbergen naast het domein van Victor van der Vlag. Tussendoor strandde Erwin Wardenburg namens de bezoekers op doelman Jarno Bruins-Slot. Hierna kwam het initiatief bij Valthermond te liggen. Alwin Braakman volleerde na een prachtige actie op Bruins-Slot en de sterk spelende Maikel Platje schoot over. Diezelfde Platje leek het duel open te breken, maar de kleine middenvelder raakte slechts de paal. Vlak voor de pauze vond ook Patterick Feiken Bruins-Slot op zijn weg.

Maikel Platje speelde een goede wedstrijd...
Maikel Platje speelde een goede wedstrijd…

Veertig
Na de thee eenzelfde spelbeeld als gedurende de eerste 45 minuten. Kansjes over en weer, al was het merendeel wederom voor de bezoekers. Theo Gennissen punterde een voorzet van Arjan leeuwinga naast, waarna Victor van der Vlag een kopbal van Wessel Buning knap pareerde. Bastin Steenbergen vond namens Zuidwolde de lat. Rond het uur spelen brak wie anders dan Edwin Drenth de score open. Alwin Braakman zette de scherpschutter alleen voor doelman Bruins-Slot en daar weet Drenth wel raad mee. Zo’n vijf minuten later gooide Maikel Platje de wedstrijd in het slot. De assist van Gennissen leek zo van de biljarttafel gestolen. Zwanger van het effect draaide de aanvoerder, spelend op zaalvoetbalschoenen, de bal zuiver in de loop van Platje die keurig afrondde. Hierna waren de Mondkers vooral op zoek naar de veertigste treffer van Edwin Drenth, Nadat de spits een kopbal voorlangs zag gaan leek deze treffer ook te komen, maar wegens vermeend buitenspel keurde scheidsrechter Schram deze af. Namens Zuidwolde knalde Capellen nog een vrije trap op de kruising. 

Nummer 39 van Edwin Drenth...
Nummer 39 van Edwin Drenth…

Uniek seizoen
Zo sloot Valthermond het seizoen volledig in stijl af. Met maar liefst veertien punten voorsprong op nummer twee Zuidwolde en een doelsaldo van plus 53 werd het voor de blauw witten een uniek seizoen. Ook nadat het kampioenschap een feit was bleef, tot grote tevredenheid van trainer Harris Huizingh, de wil om te winnen aanwezig: “Dit neem je toch mee naar het volgend seizoen. Wij gaan de tweede klasse zeker niet in om ons te handhaven, maar om prijzen te pakken!” zo sprak de oefenmeester zijn mannen na afloop toe, alvorens zijn manschappen te bedanken voor een van de mooiste seizoenen uit zijn lange voetbalcarrière.

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond in eerste helft langs Stadskanaal

Net als in De Kuip stond er vanmiddag ook een mooi affiche op het ...

HOC maatje te groot voor SPW

HOC bleek een maatje te groot voor SPW en won met ruime cijfers.