In de vijfde klasse F deden twee Kanaalstreek-clubs lang mee om de prijzen. EEC greep net naast een periodekampioenschap en ook GKC lukte het niet om een plek in de nacompetitie veilig te stellen. Voor HOC was het nog spannender, want de Exloërs/Odoorners konden zelfs in het laatste competitieweekend nog kampioen worden. Het droomscenario kwam niet uit, maar wel werd er gehakt gemaakt van Gasselternijveen.

H-GDe HOC-treffers in het duel met Gasselternijveen werden gemaakt door Mark van Bergen, Chris van Ewijk en Mart van Megen. Laatstgenoemde nam de helft van de productie voor zijn rekening, terwijl Chris van Ewijk twee keer doel trof. Voor Gasselternijveen is met de 6-0 een einde gekomen aan een teleurstellend seizoen, dat wordt afgesloten met een troosteloze twaalfde plaats. HOC daarentegen kende een succesvol seizoen, maar ook een seizoen waarin het net naast alle prijzen greep.

BuinenEen aantal kilometers eindigde het seizoen voor Buinen in stijl: een kleurloze 0-0. Als in meerdere wedstrijden dit seizoen was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar bleek het heel lastig om tot scoren te komen. Marcel Vedder en ook Robin van Rootselaar en Mark Sikkema hadden diverse kansen om de ploeg van elftalleider Jan Lubbers op voorsprong te schieten: “De mooiste kansen worden door ons gemist. En ja, dan is het lastig wedstrijden winnen.” Volgens Lubbers was het typerend voor het seizoen van de geelhemden dat doelman Arjan Sijbring er met de titel ‘speler van het jaar’ vandoor ging.

GKCGKC had in het duel met Balkbrug nog een kans op een periodetitel. Maar door collectief falen én een goed spelende tegenstander was deze hoop al halverwege het duel vervlogen. Nadat de eerste kans voor Harmen Pepping was, was het woord daarna aan de bezoekers: na twintig minuten spelen stond er 0-2 op het scorebord. Deze marge werd voor de rust nog vergroot tot 0-4. Tot overmaat zag scheidend trainer Jaap Alting halverwege ook nog zijn geroutineerde doelman Jeroen Keizer uitvallen. De vervanger van Keizer, de 15-jarige Peter de Vries, kon zich in het tweede bedrijf een aantal keren goed onderscheiden. Maar ook De Vries kon niet voorkomen dat de schade opliep tot 1-7. Namens GKC redde Danny Kolp vlak voor tijd de eer.

E-BDe laatste twee Kanaalstreek-clubs in de vijfde klasse F troffen elkaar in Ees. Op het eigen sportpark bleek EEC te sterk voor rode-lantaarn-drager Buinerveen: 4-2. Namens de blauwhemden nam Mark Middeljans afscheid in stijl: hij nam de hele productie van zijn ploeg voor zijn rekening. EEC bleek vooral in de eerste helft oppermachtig, getuige de 4-0 ruststand. Namens de thuisploeg waren Mark Wanders, Durk Vos, Stefan Sanders en Erwin Huizing trefzeker. De Eesenaren besloten het seizoen met dit resultaat op een vierde plaats. Een knap resultaat voor de dorpsclub met de smalle selectie.