Geir Lutjes: “Dit seizoen was niet des Gietens”

v.v. GietenMet 31 treffers is Geir Lutjes met afstand de meest scorende speler in de selectie van Gieten. En daarmee had de aanvaller een groot aandeel in de tweede promotie in drie seizoenen. De rood-witten gaan na een extreem succesvol seizoen een stapje omhoog, namelijk naar de derde klasse. Toch is Lutjes niet een typische nummer negen die met alle eer aan de haal gaat: “Ik ben afhankelijk van de ballen die ik krijg. Dus zonder goed team had ik maar een fractie van dat aantal gemaakt.”

Maar wel is de 25-jarige heel ambitieus en legt hij de lat graag hoog: “Volgend seizoen wil ik in de derde klasse toch proberen om er twintig te maken. Dat zal wel lastig worden, maar je moet niet te snel tevreden zijn!” En zoals hij al noemde is hij daarbij afhankelijk van zijn teamgenoten. Want wanneer we vragen wat zijn specifieke kwaliteiten zijn, weet Lutjes deze heel goed te benoemen: “Ik ben vooral gevaarlijk in de 16 meter. Met goede voetballers om mij heen en goede voorzetten ben ik het gevaarlijkst.” En de cijfers van de laatste jaren laten zien dat hij hèèl gevaarlijk is, want in de drie laatste seizoenen maakt de spits 83 treffers. 

Geir Lutjes: 83 goals in drie seizoenen...
Geir Lutjes: 83 goals in drie seizoenen…

Eindelijk op niveau
Criticasters zullen opmerken dat bijna veertig van deze doelpunten in de vijfde klasse werden gemaakt, maar daar maalt Lutjes niet om, want hij kijkt vooral vooruit: “Wij promoveren nu voor de tweede keer in drie seizoenen, maar nu zijn we denk ik op het niveau waar we horen te spelen. Gieten heeft een jong team en wanneer we allemaal stappen maken, dan ben ik ervan overtuigd dat we ons volgend seizoen zeker zullen gaan handhaven!” En dat zal dan gaan gebeuren onder de bezielende leiding van Jouke Jan Meertens. 

Verdienste van trainer
Meertens speelde jarenlang in de punt van de aanval van het eerste elftal van Gieten, maar is nu de technisch verantwoordelijke. Volgens Lutjes een uitstekende keus van de club: “Jouke is gewoon een goede en menselijke trainer. Doordat hij veel praat met ons én iedere week een goed strijdplan heeft, gaan we door het vuur voor hem.” Ook is het volgens de vertegenwoordiger van Van den Berg Isolatie uit Borger belangrijk dat iedere speler weet wat zijn taak is. En tot slot is het smeden van een eenheid voor een groot deel op het conto van Meertens te schrijven: “Daarin heeft Jouke Jan echt geweldig werk geleverd, want dat heeft ons echt de promotie opgeleverd!”

Gieter ‘heertjes’
Want in het verleden mankeerde het nog wel eens aan de bereidheid om voor elkaar te strijden en pijn te lijden. Lutjes ziet hierin een duidelijke vooruitgang: “We hebben dit seizoen best vaak op een achterstand gestaan, maar altijd zijn we blijven knokken. Daardoor hebben we toch vaak gewonnen na een achterstand.” En dus werd de zwakte van de Gieter ‘heertjes’ uit voorgaande seizoenen de kracht van het afgelopen seizoen: “Zoals we dat dit seizoen hebben gedaan, dat was eigenlijk niet des Gietens”, vertelt Lutjes met een lach op zijn gezicht.

woortman

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robert Oosting: “Wij kunnen alleen van onszelf verliezen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Emiel Seigers: “Plezier maken in en om het veld en meedoen om de prijzen met SVBO.”

Emiel Seigers heeft zin in zijn nieuwe uitdaging bij zondag eersteklasser SVBO en kijkt ...