Jeugdteam Kanaalstreek kan het niet bolwerken tegen Valthermond

In de aanloop naar de San Mariono cup speelde het Jeugdteam Kanaalstreek een tweede oefenwedstrijd. Tegenstander was Valthermond en de jongens van het trainersduo Gennissen/Nijgh ondervonden aan den lijve dat er behoorlijk wat verschil zit tussen de vijfde en de derde klasse. Werd er met 8-0 van Gasselternijveen gewonnen, kersverse tweedeklasser Valthermond was met 4-1 veel te sterk voor de jeugdige talenten.

Improviseren
Door blessures en nacompetitie-verplichtingen moest er aan de kant van het Jeugdteam behoorlijk geïmproviseerd worden, zodat van een echte graadmeter geen sprake meer was, maar wel werd het duidelijk dat er met name in defensief opzicht nog behoorlijk wat gesleuteld moet worden. Het tijdens het duel uitvallen van Sven Jaegers en Arjen Heidekamp hielp ook al niet mee in de defensieve betrouwbaarheid.

Gydo Buurman heeft doeltreffend uitgehaald...
Gydo Buurman heeft doeltreffend uitgehaald…

Buurman op dreef
Het eerste gevaar van Valthermond-zijde kwam op naam van Rick Schlimbach, die een corner van Lars Baas inkopte. Doelman Yorin Hoezen (SPW) bracht echter redding. Doelpunten konden echter niet uitblijven en met name Gydo Buurman was op dreef. Met een onvervalste hattrick schoot de rechtsbuiten de thuisploeg naar een 3-0 voorsprong. Edwin Drenth nam de vierde Mondker treffer voor zijn rekening. Voor het Jeugdteam was Mike Reuvers (Nieuw Buinen) dicht bij een treffer, maar de watervlugge aanvaller had iets teveel tijd nodig, zodat Stefan Arendsen in kon grijpen. Een treffer van Dion van der Laan (Valthermond) werd wegens buitenspel afgekeurd.

Eretreffer
In de pauze werd er volop gewisseld en werd het spelbeeld er in de tweede helft niet beter op. Aron Drenthe (Valthermond), bereid gevonden om de personele problemen van het team te verlichten, scoorde fraai de eretreffer voor de bezoekers. Zoals gezegd is er nog het nodige werk aan de winkel om het team klaar te stomen voor de San Marino Cup. Als de volgelingen van Gennissen/Nijgh echter goed hebben opgelet, hebben ze ook kunnen zien dat voor velen van hun nog een mooie toekomst wacht.

Fraaie toekomst
Aan Valthermond zijde stonden met Lars Baas, Alwin Braakman, Rick Schlimbach en Maikel Platje maar liefst vier oud-spelers van het Jeugdteam in de basis, die zich dit jaar met overmacht tot kampioen van de derde klasse mochten kronen. Alle vier ook ooit talentvolle jongeren die, door hard werken en het spelen van veel wedstrijden onder druk, zich hebben ontwikkeld tot volwaardige eerste elftalspelers. Een traject wat deze lichting Jeugdteam-spelers nog voor zich heeft. Deelname aan de San Marino Cup kan een eerste stap in de ontwikkeling zijn. 

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal speelt in boeiende wedstrijd gelijk tegen Emmeloord

Stadskanaal speelde in een zeer enerverende wedstrijd met 3-3 gelijk tegen Emmeloord.

Musselkanaal wint derby van FC Ter Apel ’96 na spectaculaire openingsfase

Musselkanaal zegevierde in de Kanaalstreekderby tegen FC Ter Apel '96, die vooral in de ...