Jeffrey Spelten: “Scherpte ontbreekt bij Borger”

borgerHet lijkt er onderhand op dat Borger het laat afweten op het moment dat de prijzen verdeeld worden. En dat geldt niet alleen voor de huidige spelersgroep. Want sla de boeken er maar op na: sinds het seizoen 2008-2009 speelden de groenhemden vijf keer in de nacompetitie. Even zo vaak werd men uitgeschakeld. Vier keer betekende dit dat er niet gepromoveerd werd en één keer leverde het zelfs een degradatie op. Wat Jeffrey Spelten betreft is het tijd om deze negatieve reeks te beëindigen: “Wij zijn er klaar voor! We hebben momenteel een erg fitte én sterke selectie, die prima mee kan draaien in de derde klasse.”

Fit, sterk en makkelijk scorend. Op die manier kan de selectie volgens Spelten worden getypeerd: “Dat klopt. Maar we zijn ook een groep die heel makkelijk onnodig punten laat liggen. Dat is in mijn ogen een gebrek aan scherpte.” Iets wat volgens de aanvaller wordt veroorzaakt door het niveau waarop zijn ploeg acteert: “Tegen ploegen die ook willen voetballen komen wij goed uit de verf. Maar wanneer we een tegenstander treffen die het meer van het fysieke moet hebben, dan krijgen we het lastig. En in de klasse waar we nu in speelden waren de verschillen in kwaliteit soms erg groot.” En dus is de ploeg die 99 keer doel trof in de reguliere competitie nog niet zeker van promotie.

Stapje terug
Met 21 goals heeft Spelten een flink aandeel in de totale doelpuntenproductie. Iets waarmee hij zich voor het eerst sinds het voorjaar van 2011 weer in de kijker speelde in de Kanaalstreek: “Aan het eind van dat seizoen was er binnen Borger geen animo meer voor een zondagteam. Ik ben toen overgestapt naar de zaterdagtak, omdat ik wel prestatief wilde blijven spelen.” Maar in de voorbereiding op het seizoen 2011-2012 ging het mis voor de nu 29-jarige Spelten: “Ik raakte flink geblesseerd aan mijn knie. Ik ben daarna twee keer geopereerd, waardoor ik dat hele seizoen niet in actie ben gekomen. Om aan te sterken heb ik bewust de overstap gemaakt naar Gronitas.” Bij de voorganger van SC Stadspark speelde Spelten in een vriendenteam. En dat ging zo goed, dat hij dit seizoen weer voor het hoogst haalbare ging. 

Jeffrey Spelten bestookt het doel van SVBO… (foto: Andries Middelbos)

Fantastische club
En dat gaat de sales consultant van Asa Student goed af, hoewel hij zelf nog niet helemaal tevreden is: “Het aantal goals dat ik heb gemaakt is prima te noemen. Ik sta immers in de spits om te scoren. Maar wat mij betreft had de teller nog wel wat hoger mogen oplopen.” Als reden geeft de kleine aanvaller toch zijn verleden: “Ik mis de scherpte nog een beetje. Maar ik merk wel dat het langzaam maar zeker de goede kant op gaat!” Iets wat ook voor zijn elftal geldt, volgens Spelten: “Als we het huidige talent vast kunnen houden en iedereen beter wil worden kunnen we best ver komen. Borger is een fantastische club om voor te spelen, en dat gevoel is er ook bij de spelers en daar begint het mee.”

Sleur
Wanneer we vragen of Borger, met haar bijna vijfduizend inwoners, op termijn een derdeklasser of zelfs tweedeklasser binnen de dorpsgrenzen gaat hebben is de in Groningen samenwonende Spelten vol vertrouwen: “Ik denk dat iedereen in onze selectie nog bij kan leren, zeker onder leiding van ons huidige technische kader. We hebben namelijk veel talent in de selectie, maar het komt er nog niet altijd uit. Uiteindelijk komt het erop neer dat iedereen moet doen waarin hij goed is, dan komen we snel uit de sleur van de vierde klasse!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Trefzekere Gydo Buurman: “Top vijf niet onmogelijk voor Valthermond”

Gydo Buurman streek in 2014 neer op sportpark ‘De Meent’ in Valthermond en tot ...

Marco Windt: “Plek in de top vijf is haalbaar voor de Treffer.”

Interview met Marco Windt, die een klassering in de top vijf haalbaar vindt voor ...

“Handhaving vieren we als een promotie!”

Hoewel het verstokte supporters van Gasselternijveen nog scherp voor ogen zal staan, is het ...