Voorbeschouwing zaterdag 16 mei

ncIn de strijd om promotie en/of klassebehoud komen dit weekend zeven ploegen uit de Kanaalstreek in actie. Eén van hen, Onstwedder Boys, moet een tweeluik winnen om degradatie te voorkomen. De zes andere ploegen gaan met heel andere bedoelingen de nacompetitie in: promotie afdwingen. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de zeven dubbele ontmoetingen, die dus komend weekend en in het weekend van 23 en 24 mei gespeeld worden.

NWVVNa een geweldige reeks wedstrijden won NWVV afgelopen weekend de tweede periode in de vijfde klasse F van het zaterdagvoetbal. Een mooie prestatie van de zwart-blauwen, die net als vorig seizoen de competitie op een vierde plaats afsloten. De aanvallende kracht van de Nieuw-Weerdingers is groot te noemen, want alleen kampioen NKVV maakte meer goals. Tegenstander in de nacompetitie is GVAV-Rapiditas. De stad-Groningers werden in een competitie met het oppermachtige Pelikaan S elfde. Een speler om in de gaten te houden is Nick Bruning: hij maakte de laatste zes seizoenen bijna honderd goals voor de blauwhemden. Dit seizoen valt de productie met zes goals iets tegen.

NWVV gaat eerst op bezoek in Groningen, op 23 mei wordt de return in Nieuw-Weerdinge gespeeld. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen in de vierde klasse.

borgerLange tijd deed Borger mee om het kampioenschap én directe promotie, maar in de race met SC Elim en Hoogeveen trokken de groenhemden aan het kortste eind. Nu rest de mannen van Arne Joling een tweeluik met BSVV om de vurig gewenste promotie af te dwingen. De ploeg uit Bovensmilde werd in de derde klasse D elfde, twee punten achter het veilige SVN ’69. Mannen die in het oog springen zijn Nico Hoogeveen en Marten Homan die samen 28 van de 40 treffers voor hun rekening namen. De doelpuntenproductie van Borger is indrukwekkend te noemen: 99 goals! Hiervan werden 52 gemaakt door het duo Kenter / Spelten.

Borger gaat eerst op bezoek in Bovensmilde, op 23 mei wordt de return in Borger gespeeld. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen in de derde klasse.

Onstwedder BoysVoor Onstwedder Boys worden het spannende tijden. Na een moeizaam seizoen wisten de mannen van Fokke de Jonge de nacompetitie te bereiken. Als vrij snel werd duidelijk dat directe handhaving een brug te ver was. Na een felle strijd werd uiteindelijk vrij makkelijk afgerekend met SCN en SC Scheemda, die op acht punten werden gezet. Tegenstander in de nacompetitie is Willemsoord. De ploeg uit Overijssel werd vorig seizoen kampioen en wil nu opnieuw een stap omhoog zetten. Een gevaarlijke ploeg met de nodige routine én het scorende vermogen van Ronnie Berkenbosch die 72 keer (!) raak schoot in twee seizoenen. Topschutter bij de oranjehemden is Harm Visser, die 17 keer scoorde.

Onstwedder Boys speelt eerst een thuiswedstrijd. Op 23 mei gaat men op bezoek in Willemsoord, op. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen in de derde klasse.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website