Stadskanaal 2 nipt onderuit in nacompetitie

SC StadskanaalHet tweede elftal van SC Stadskanaal promoveerde aan het einde van het vorige seizoen naar de reserve eerste klasse seizoen. De blauwhemden kwamen in die klasse dit seizoen in een hevige degradatiestrijd terecht, maar eindigden boven de streep en won door een geweldige inhaalrace zelfs de derde periode. In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de reserve Hoofdklasse kwam Heerenveen 2 op bezoek op sportpark ‘t Pagedal. De Friezen wonnen dankzij een strafschop met 0-1, maar de thuisploeg had minimaal een gelijkspel verdiend.

De openingsfase was voor Stadskanaal. Kansen waren er sporadisch, maar de enkele getelde mogelijkheden waren wel voor de Knoalsters. Heerenveen wist nauwelijks gevaarlijk te worden, maar bij knullig balverlies bij de thuisploeg moest Ricardo Ensing aan de noodrem trekken met een strafschop en een 0-1 achterstand tot gevolg.

Het beslissende moment: Ricardo Ensing krijgt geel, Heerenveen een strafschop...
Het beslissende moment: Ricardo Ensing krijgt geel, Heerenveen een strafschop…

In de tweede helft zat het venijn in de staart, want beide ploegen speelden afwachtend vlak na de rust. Heerenveen kreeg één grote kans om de score te verdubbelen, maar deze werd tot opluchting van het redelijk opgekomen publiek niet verzilverd. De ‘SC’ scoorde wel, maar de goal van Jeroen Nanninga werd ten onrechte afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Toen Ricardo Ensing wat makkelijk zijn tweede kaart kreeg en dus het veld moest verlaten, was vooral het tiental het dichtst bij een treffer in het slot van de wedstrijd. De ingevallen A-junior Bryan Anandakumar leek de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar raakte de paal.

De sportieve wedstrijd eindigde dus in 0-1 zege voor de Friezen, maar het tweeluik lijkt gezien het spelbeeld vandaag allesbehalve beslist.