NWVVDe winnaar van de tweede periode van de vijfde klasse F van het zaterdagvoetbal, NWVV, mocht naar Groningen afreizen om daar op sportpark ‘Kardinge’ aan te treden tegen GVAV-Rapiditas. Voor de Nieuw-Weerdingers is de inzet promotie, terwijl de Stadjers strijden voor lijfsbehoud. In een een onderhoudende en spannende wedstrijd trok de vijfdeklasser aan het langste eind: 1-2.

Bij de keel
NWVV besloot om GVAV vanaf de aftrap bij de keel te pakken. Het offensief leverde wel veel aanvallen op, ook enkele kansen, maar geen goals. GVAV kreeg door dat men het offensief aan het overleven was, en kroop na de eerste fase wat uit hun schulp. De gastheren kregen ook een aantal kansen, maar steeds vonden zijn de sterk keepende Remon Poede op hun weg. Na iets meer dan een half uur spelen viel de eerste treffer te noteren toen Christiaan Klompmakers clubtopscorer Rick Hendriks aan het werk zette: in de één-tegen-één-situatie faalde Hendriks niet, waardoor de ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers in gingen.

Afkoeling
Na de thee was GVAV de bovenliggende partij. De gastheren legden NWVV hun wil op en zagen de score ook in balans komen: 1-1. In de het verloop van de wedstrijd nam de spanning in de wedstrijd toe. Dit uitte zich zelfs in het tijdelijk stil leggen van de wedstrijd. Marko Mihalj en de doelman van GVAV kregen het met elkaar aan de stok, waarna de arbiter van dienst de ploegen gedurende tien minuten liet afkoelen. En op het moment dat beide ploegen met een gelijkspel af leken te gaan sluiten was daar Tim Kollmer die zijn directe tegenstander passeerde en de bal terug legde op Remco Boers. Zijn inzet werd echter met de hand gekeerd: laatste man Peter Stap bleef volkomen rustig bij dit buitenkansje en bezorgde NWVV een geweldige uitgangspositie voor de return van volgende week: een gelijkspel is voldoende om de stap naar de vierde klasse te maken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gehaast SPW zet Drieborg opzij

Afgelopen donderdagavond stond de inhaalwedstrijd tussen Drieborg en SPW op het programma. De wedstrijd ...

GKC verliest van Valther Boys

GKC heeft de thuiswedstrijd tegen Valther Boys verloren.