Sellingen heeft promotie in eigen hand

SellingenIn de eerste ontmoeting in het tweeluik met vierdeklasser SVBC heeft Sellingen een prima uitgangspositie afgedwongen. De geel-zwarten vertrokken met een gelijkspel uit Barger-Compascuum en hebben hiermee het zeker stellen van promotie in eigen hand. Overigens was een nog beter resultaat ook mogelijk geweest, want pas in de blessuretijd kwam de gelijkmaker op het scorebord.

Onder druk
Sellingen, dat in persoon van Marnick Klamer een jonge doelman onder de lat had staan, kende een lastig begin van de wedstrijd. De gastheren zette de verdediging direct onder druk, die daardoor niet tot een deugdelijke opbouw kon komen. Hierdoor kwam Sellingen in de problemen en moest het een eerste kans weg geven: de inzet van Davey Geerts ging echter naast. Nadien kwam de ploeg van Arend Scholtens iets beter in de wedstrijd, die daardoor meer in balans was. Na een half uur spelen sloeg de balans door in het voordeel van Sellingen door een goal van Gerard Potze: zijn afstandsschot was te machtig voor doelman Wassink.

Vanuit de omschakeling
Na de rust was het spelbeeld gelijk: SVBC probeerde het met een directe speelstijl, terwijl Sellingen iets meer vanuit de omschakeling speelde. Hierbij werden de geel-zwarten uiteraard gesteund door hun voorsprong. Omdat de thuisploeg hoe dan ook wilde én moest scoren, plaatste trainer Johan Hollen aanvallende wissels. Dit leverde aan de ene kant wel iets van druk op, op de defensie van Sellingen, maar het bood de bezoekers ook kansen in de omschakeling. De grootste was enkele minuten voor het einde van de speeltijd om zeep geholpen: voor open doel werd de bal in de handen van de doelman geschoten, en niet tegen de touwen.

Uitstekende thuisbalans
In de absolute slotfase kreeg Sellingen uiteindelijk de deksel op de neus toen een vrije trap voor SVBC wel werd omgezet in een treffer. Wellicht een dure tegentreffer, maar de resultaten op het eigen sportpark dit seizoen zijn indrukwekkend te noemen: dertien  gespeeld, elf gewonnen, twee verloren. In deze wedstrijden werd 58 keer gescoord en kregen de geel-zwarten twintig goals tegen, waarvan elf in de wedstrijden tegen kampioen Westerwolde en nummer drie BNC.Kortom, Sellingen is aan zet.