TEVV zet eerste stap richting eerste klasse

logo_tevvIn de strijd om een plek in de eerste klasse van het zondagvoetbal heeft TEVV de eerste van (mogelijk) vier hindernissen met goed gevolg genomen. In de uitwedstrijd tegen FC Wolvega wonnen de volgelingen van Hans Kamphuis met 1-2, waardoor een mooie uitgangspositie is verworven voor de return op sportpark De Treffer, komende zondag. En dat deze wedstrijd nog enige spanning met zich meebrengt is vooral te wijten aan het ontbreken van scherpte voor het doel van de Friezen.

Scherpte ontbreekt
TEVV begon naar behoren aan de wedstrijd, en hoewel er een aantal mogelijkheden gecreëerd werden, konden er nog geen goals genoteerd worden. Hiervoor ontbrak de scherpte in de eindpass. Het eerste moment waarop dat niet zo was, was na bijna twintig minuten spelen. Maar helaas voor de geel-blauwen ontbrak op dat moment weer de scherpte in de afronding: Eddie Schoenmaker scoorde niet. Het gevaar van Wolvega kwam met name uit stilstaande situaties als corners en ingooien. Beide ploegen gingen met een brilstand aan de thee, ook omdat Eddie Schoenmaker zijn stiftje gepakt zag worden door de doelman van de thuisploeg én Wim Kok een schot van een aanvaller van de Friezen wist te keren.

Twee keer raak
In de eerste fase na rust had TEVV geen last van de problemen uit het eerste bedrijf, want in een tijdsbestek van tien minuten maakten de Mondkers twee treffers. Eerst was het Jan Jaap Wever die op aangeven van Sander Marissen raak kon koppen, waarna Jurnel Rojer door doelman Wim Kok in staat werd gesteld om de voorsprong te verdubbelen. Een unieke kans op 0-3 werd TEVV even later onthouden, want de arbiter van dienst zag geen overtreding in de manier waarop Wever binnen de beruchte lijnen werd gestuit. En het ook daarna wachten was op de derde treffer voor de bezoekers, waren het de gastheren die de wedstrijd weer spannend maakten: een snel genomen vrije trap verraste de defensie en doelman Kok. In het restant kregen beide ploegen nog een paar mooie kansen op goals, maar doelmannen en aluminium voorkwamen meer treffers.

Finale
Komende zondag heeft TEVV genoeg aan een gelijkspel om de finale van de nacompetitie te bereiken. GRC Groningen, dat met 1-5 van Dalen won, zal daarin normaal gesproken de tegenstander zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erik Broesder goud waard voor Alteveer

Hij had dit seizoen nog niet gescoord voor zijn ploeg Alteveer. Maar in de ...

Dappere beloften Titan onderuit tegen Klazienaveen

Dinsdagavond stond voor de beloften van Titan en Klazienaveen de derde wedstrijd in de ...