Marko Mihalj gelooft in ‘de kracht van Geert’

NWVVOndanks dat NWVV niet geweldig speelde, wonnen de Nieuw-Weerdingers wel met 1-2 van GVAV-Rapiditas. En daarmee plaatste de ploeg van Geert Aalderink zichzelf in een zetel: een gelijkspel volstaat namelijk om een plaats in de vierde klasse veilig te stellen. Eén van de krachten waar Aalderink op kan rekenen is Marko Mihalj: “Wij horen thuis in de vierde klasse!”

Team smeden
Want dat het met het zelfvertrouwen van de spelers van NWVV wel goed zit, is niet zo verwonderlijk. Want het is inmiddels ruim meer dan zeven maanden geleden dat de zwart-blauwen voor het laatst een wedstrijd verloren: “Onze laatste verliespartij was tegen Sweel, op 4 oktober van het vorige jaar. Die reeks is vooral te danken aan onze trainer. Hij heeft deze spelersgroep gesmeed tot een echt team. We zijn allemaal nog jonge jongens die zich willen bewijzen. Dat is duidelijk terug te zien in de resultaten.”

Kunstgras
En dan hoeft het veldspel niet eens iedere week geweldig te zijn: “Tegen GVAV speelden we bijvoorbeeld niet ons beste spel. Eén van de redenen hiervoor was het veld.” Want waar NWVV normaal gesproken op gras speelt, werken de Groningers hun wedstrijden op kunstgras af. Maar wanneer het voetballend niet lukt rest volgens Mihalj maar één ding: “We zijn keihard blijven werken en vechten voor de overwinning. Dat we die over de streep hebben getrokken, geeft een geweldig gevoel.”

Marko Mihalj kopsterk tegen Tiendeveen... (foto: Bennie Wolbers)
Marko Mihalj kopsterk tegen Tiendeveen… (foto: Bennie Wolbers)

Aanvoerder
Volgens de 19-jarige is het zaterdag groot feest in Nieuw-Weerdinge: “Een gelijkspel is voldoende om te promoveren, waar wij gaan op de aanval spelen! Daarnaast willen wij bewijzen dat we GVAV ook voetballend de baas kunnen.” Wanneer we Mihalj vragen naar de kracht van GVAV, dan roemt hij aanvoerder van de blauwhemden: “Die man speelde echt heel sterk. Hij eiste alle ballen op en zette daarna de rest van zijn team aan het werk.” Maar ook de zwakten van de komende tegenstander zijn de makkelijk scorende speler opgevallen: “Qua coachen houdt het niet over en ook de verdediging kent een aantal zwakke plekken.”

Groei en beleving
Op de vraag wie de meeste credits zou moeten krijgen bij een promotie is Mihalj zeer uitgesproken: “Onze trainer moet de meeste eer krijgen! Hij heeft een uitstekende band met de spelersgroep, die echt gegroeid is in het afgelopen seizoen. De beleving is ook enorm, want er zijn regelmatig meer dan twintig spelers aanwezig op de training. Wij noemen het al ‘de kracht van Geert’. En wij geloven er in!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Johan van Klinken: altijd scoren op zaterdag

Afgelopen zaterdag zwaaide Johan van Klinken af als speler van SJS. Na 23 jaar ...

Arjen Heidekamp: “Het eerste elftal moet meegroeien met de club”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Van toeschouwer tot matchwinner

Peter Boxem zou eerst helemaal niet meespelen, kreeg een belletje en kroonde zich pardoes ...