Nick Berends richt zich nog op TEVV

logo_tevvVoor Nick Berends is het tot nu toe een bijzonder seizoen. Want ga maar na: hij speelt voor het eerst in de verdediging in plaats van op het middenveld. Daarnaast kan hij met zijn ploeg TEVV nog steeds promoveren naar de eerste klasse. Tot slot besloot hij om de geel-blauwen toch de rug toe te keren na afloop van dit seizoen. Na de zomerstop zal Berends weer uit gaan komen voor zijn vorige club, Nieuw Buinen. En dat hij volgend seizoen hoe dan ook eerste klasse gaat spelen, heeft geen invloed op zijn inzet tijdens de huidige nacompetitie: “Het zou heel mooi zijn om TEVV volgend seizoen tegen te komen in de eerste klasse.”

Vertrek
Erg veel wil de 23-jarige Berends overigens niet kwijt over zijn overgang naar Nieuw Buinen: “Wat mij betreft is het niet heel gepast om nu al te spreken over waarom ik vertrek en wat mijn ambities bij Nieuw Buinen zijn. Ik richt me nu vooral op de nacompetitie.” Een nacompetitie waarin TEVV een goede start maakte, want er werd in Wolvega met 1-2 van de plaatselijke ‘FC’ gewonnen. Een overwinning die volgens Berends terecht was: “Afgelopen zondag speelden wij heel aardig en pakten wij een zeer belangrijke overwinning. Wanneer wij zondag geconcentreerd en vanuit de organisatie spelen, denk ik dat wij een goede kans maken om door te gaan in de nacompetitie.” Want wanneer de Mondkers dit tweeluik overleven wacht er nog een drempel, namelijk de winnaar van Dalen – GRC Groningen. 

NBe
Nick Berend, nu nog TEVV’er…

Club in ontwikkeling
Pas wanneer die finale ook wordt gewonnen mag TEVV zich voor het eerst in de clubhistorie eersteklasser noemen. En dat is iets waar de club naartoe is gegroeid: “In het verleden was het nog wel eens ‘op en neer’ met TEVV. Maar de resultaten van het eerste team zorgen voor goede reclame. Maar in de breedte zit de groei er ook in, met een groeiende jeugdafdeling en een kabouterveld.” En dan weet de tweedejaars student Sport, Gezondheid & Management ook nog aan te vullen dat het tweede elftal opnieuw kampioen wordt en dus twee keer op rij promoveert: “De club is op de goede weg om een stabiele vereniging te worden in deze regio!”

Teamspelers
Op de vraag hoe het kan dat TEVV vorig seizoen lang in degradatienood verkeerde, heeft de in Nieuw Buinen woonachtige Berends een heldere verklaring: “Vorig seizoen hadden we een groep goede voetballers, maar waren we geen team. We verloren veel wedstrijden omdat we te individualistisch speelden. Daarnaast was ook de trainingsopkomst niet ideaal.” Dat is dit seizoen, onder leiding van Hans Kamphuis een heel ander verhaal: “Dit seizoen hebben we een goede groep jongens bij wie het teambelang voorop staat. Door goed te trainen hebben we misschien wel het stukje geluk afgedwongen dat we dit jaar toch ook wel gehad hebben.”

Zware opgave
Nadat eind maart van Germanicus werd gewonnen leek de ploeg uit Tweede Exloërmond zelfs op weg naar het kampioenschap: “We hadden goede hoop! Helaas zorgde een zwakke serie in de slotfase van de competitie ervoor dat dit in de soep liep.” Wanneer we Berends, die zichzelf inmiddels vertrouwd voelt op zijn plekje in het hart van de verdediging, vragen of de eerste klasse wel het podium is waarop TEVV zou moeten acteren, laat hij merken realistisch te zijn: “Het ligt een beetje aan de wisselingen in de selectie. Jurnel Rojer vertrekt ook, maar wanneer er een paar goede spelers bijkomen dan zou handhaving haalbaar zijn. Zeker wanneer sterkhouders als Eddie Schoenmaker en Wim Kok de kar kunnen gaan trekken.” Maar eerst wacht dus de return tegen FC Wolvega, waarin een gelijkspel voldoende is om de finale te halen: “We gaan er vol voor. Het wordt hoe dan ook een spannende en leuke wedstrijd, dat kan ik garanderen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erwin Kuiper gehecht aan de beleving bij Borger

“Ik ben echt wel trots op dit team!” Het zijn de mooie woorden van ...

Terug in de tijd: Harris Huizingh: “Schlimbach als verdediger was een gouden greep!”

Voor Valthermond en trainer Harris Huizingh vielen alle puzzelstukjes samen, wat een kampioenschap opleverde.

Gerwin de Wijk: “Wij gaan zaterdag van Vitesse’63 winnen.”

Gerwin de Wijk kijkt met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Vitesse'63.