Ron Kuper helpt Titan langs Zwartemeer

TitanDe return van het tweeluik tussen derdeklasser Titan en tweedeklasser Zwartemeer had iets meer dan één speelhelft nodig om tot leven te komen. Na een eerste helft waarin weinig kansen genoteerd konden worden, hield Ron Kuper in het eerste kwartier van de tweede helft de promotie-hoop van zijn ploeg in leven. Kuper maakte twee treffers en nam daarmee de gehele productie van Titan voor zijn rekening. De Nieuw-Weerdingers gaan nu in een dubbele ontmoeting met Zuidwolde strijden om een plaats in de tweede klasse.

Flauwe eerste helft
Ondanks dat Zwartemeer in de eerste helft het beste van het spel had, kreeg Titan wel twee heel goede kans op een treffer. Na twintig minuten spelen werd de verdediging van de bezoekers met een prachtige combinatie tussen Ron Kuper en Sonny Koops volledig uit elkaar gespeeld. Spijtig genoeg was de aanname van Bennie Jeurissen niet zorgvuldig genoeg, waarna de ervaren goalie Jeroen Lambers de bal op kon pikken. Amper twee minuten was het Kuper die een schot losliet dat een metertje voorlangs ging. Kort voor rust kropen de gastheren door het oog van de naald toen een voorzet ingetikt had kunnen worden, maar door een polletje stuiterde de bal op, en hoefde doelman Mark Braams niet in actie te komen.

Ron Kuper maakt op fraaie wijze de 1-0...
Ron Kuper maakt op fraaie wijze de 1-0…

Niet vernuftig
Titan probeerde het wel, voor de rust, maar aanvallend beschikte de ploeg van Henri Goeree over te weinig vernuft. Met de technisch begaafde Willem Prins en de snelle Ron Kuper heeft men wel een paar wapens, maar met name de aanvallende inbreng van Sonny Koops en Harm-Jan Moesker bleef voor rust achter. Overigens liet Moesker wel zien ontzettend belangrijk te zijn voor zijn ploeg. Gedurende de hele wedstrijd was Moesker daar waar het nodig was: hierbij ondersteunde hij zowel zijn verdedigende als aanvallende teamgenoten. In Bennie Jeurissen trof Moesker hierin overigens een ‘vakgenoot’, want gedurende de wedstrijd speelde de rechtspoot op meerdere posities.

Doelpuntenmachine Kuper
Ron Kuper speelde maar op één positie, namelijk in de punt van de aanval. Vanwege zijn snelheid hadden de verdedigers van Zwartemeer de handen vol aan hem. Meer dan vol, want na vijf minuten spelen in de tweede helft liep Kuper zijn directe tegenstander eruit, waarna hij oog in oog met Lambers koel bleef en de doelman met een stiftje verschalkte. Rond het uur was het diezelfde Kuper die de wedstrijd in het slot gooide: Lambers bracht Sonny Koops naar de grond, waarna Kuper vanaf de strafschopstip mocht aanleggen: 2-0. Het was daarna aan Mark Braams te danken dat de wedstrijd ook in het slot bleef, want vanaf de aftrap dwong Zwartemeer een goede kans af.

Sonny Koops wordt gevloerd: strafschop en 2-0...
Sonny Koops wordt gevloerd: strafschop en 2-0…

Uitvoetballen
Rond de zeventigste minuut kreeg Titan nog twee kansen op meer goals: Willem Prins besloot echter naar zijn sterkere linker te kappen in plaats van òf te schieten òf de bal af te leggen, waardoor de teller op twee bleef staan. Het mooiste moment van de middag was weer voor Kuper, die vanaf grote afstand een poging waagde. De fraaie trap scheerde echter net over de lat, waardoor Kuper geen hattrick kon vieren. Een enkele keer probeerde men hierna via een counter de score op te voeren, maar Titan zich steeds nadrukkelijker toe op het verdedigen van de voorsprong. Dit lukte met gemak, waardoor de rood-witten Zwartemeer naar de derde klasse speelden: zelf moet worden aangetreden tegen Zuidwolde. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen in de tweede klasse.