logo_tevvTEVV heeft zich na een eclatante 4-0 winst tegen FC Wolvega voor de finale van de nacompetitie geplaatst. Hoewel de uitgangspositie voor de geel-blauwen goed was na de 1-2 zege van vorige week, was TEVV-trainer Hans Kamphuis niet gerust op een goede afloop. En in de beginfase leek de oefenmeester gelijk te krijgen, want de Friezen zochten vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Maar waar Wolvega drie fraaie kansen niet wist te benutten, was het bij de eerste de beste kans aan de andere kant wel raak. Jurnel Rojer was de maker: het bleek zijn eerste van drie treffers.

Wim Kok
En daarmee plaatste TEVV zich voor de finale. Een finale waarin over twee wedstrijden wordt gestreden om één plek in de eerste klasse. Tegenstander in dat duel is GRC Groningen, dat over twee wedstrijden met 11-2 van eersteklasser Dalen won. En ook is het de ploeg die TEVV medio februari uit de beker knikkerde door met 2-0 te winnen. Kortom, een tegenstander van formaat. Dat TEVV deze finaleplaats bereikt heeft, is voor een groot deel aan Wim Kok te danken.

Ayhan Bas
Met name in het eerste kwartier tegen FC Wolvega was de doelman op zijn post, en belette hij samen met zijn verdedigers de spitsen van Wolvega het scoren. Toen Jan-Jaap Wever vervolgens Jurnel Rojer lanceerde, die de 1-0 aantekende, viel er toch wel wat druk van de schouders van de Mondkers. Dat was helemaal het geval toen Ayhan Bas kort voor rust de voorsprong verdubbelde: de verdediging van Wolvega werd vastgezet, waarna Bas kon profiteren van de te slordige terugspeelbal.

Jurnel Rojer
TEVV kwam helemaal op rozen te zitten toen een fraaie aanval over meerdere schijven een derde treffer opleverde. Opnieuw was het Rojer, die op aangeven van Wever het net liet trillen. De buit leek daarmee binnen voor de Mondkers en dus werd er geprobeerd de wedstrijd te controleren. Dat lukte niet helemaal volgens plan, want FC Wolvega kwam zeker tot een aantal goede scoringsmogelijkheden. Maar altijd was er dan doelman Wim Kok om ‘de nul’ te houden. In het restant van de wedstrijd liep de thuisploeg zelfs nog verder uit, toen Ronny Zwikker de bal veroverde en Jurnel Rojer aan het werk zette: de man van de wedstrijd maakte zijn hattrick compleet en zorgde ervoor dat TEVV volgende week af kan reizen naar Groningen voor het eerste deel van de finale. Op 7 juni is de return in Tweede Exloërmond.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Ter Apel ’96 op kunstgras goed uit de verf

In het Paasweekend won Ter Apel ’96 met 9-1 van Valther Boys. Nadien verspeelden ...

Valthermond weet weer wat verliezen is

Na zes overwinningen op rij weet Valthermond weer wat verliezen is. Op bezoek in ...

Gefrustreerd Musselkanaal hard onderuit bij Bargeres

Musselkanaal is niet te benijden. De groenhemden bevinden zich aan de onderkant van ranglijst ...