NWVV slaat GVAV van zich af en is vierdeklasser

NWVVWaarschijnlijk was het de spanning. Want het was het niet het beste voetbal dat NWVV liet zien in de thuiswedstrijd tegen GVAV-Rapiditas. De Nieuw-Weerdingers verdedigden in de return tegen de Groningers een 2-1 voorsprong, maar zagen halverwege de wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord staan. Maar in de tweede helft stelden de mannen van Geert Aalderink orde op zaken, waardoor de blauw-zwarten na twee seizoenen weer terugkeren in de vierde klasse.

Onderliggende partij
Maar daar zag het dus niet altijd naar uit: NWVV leed veel balverlies en kon amper kansen creëren. De enige noemenswaardige doelpoging was een vrije trap van Raymond Aardema, die rakelings over de lat ging. GVAV was de bovenliggende partij en dwong meerdere hoekschoppen af. Bij deze stilstaande situatie waren de bezoekers gevaarlijk, en het was dus ook niet raar dat uit een dergelijke situatie een doelpunt viel: van dichtbij kon de bal worden ingeschoten. Hiermee werd de ruststand bepaald op 0-1.

Wedstrijd omgedraaid
Daarmee was de schade te overzien, omdat de eerste wedstrijd immers gewonnen werd. Maar NWVV wilde het niet op een verlenging aan laten komen en kwam in de tweede helft wat agressiever voor de dag. De aanwezige supporters zagen dit ook, en samen probeerde men GVAV eronder te krijgen. Halverwege de tweede helft kreeg dit vorm, toen Marko Mihalj werd gevloerd. De vrije trap die werd toegekend, werd door Peter Stap richting het Groninger doel gestuurd, waarna Roy Supèr de rebound tegen de touwen tikte. Voor de bezoekers was dit een dreun, waarna NWVV hiervan kon profiteren. Opnieuw was het Mihalj die op het doel af ging. Nu koos hij ervoor om de bal breed te leggen op Roy Supèr, die zijn tweede van de middag kon maken. Hierna kwam de zege van NWVV niet meer in gevaar en mocht de jeugdige ploeg de promotie vieren.

Promovendus NWVV... (foto's: Bennie Wolbers)
Promovendus NWVV… (foto’s: Bennie Wolbers)