Sellingen schiet zichzelf in de voet tegen SVBC

SellingenVooraf voorspelde menigeen dat Sellingen tegen SVBC nog wel eens een heftig potje kon worden. Na de 1-1 in Barger-Compascuum lag alles immers nog open. Men kreeg gelijk. Na negentig minuten voetbal en de nodige blessuretijd stond er wederom een 1-1 stand op het scorebord. Aangezien er in de verlenging niet werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin toonde SVBC zich de sterkste.

Door Arie Weits

Slecht slapen
Men zal in Sellingen nog wel eens terug denken aan de eerste helft, waarin de ploeg eigenlijk de wedstrijd had kunnen en moeten beslissen. Met name Gerard Potze zal slecht geslapen hebben. De speersnelle rechtsbuiten kreeg twee uitgelezen mogelijkheden om de score uit te breiden, Sellingen kwam aan de leiding door een goal van Ian de Vrieze, maar beide keren faalde de aanvaller. Ook Ben Bos, zo goed als onzichtbaar en Ian de Vrieze kregen nog riante mogelijkheden. SVBC kwam niet verder dan een schot op de lat van Berry Hummel.

Rik Bos mist zijn strafschop... (foto's: Bé Eelsing)
Rik Bos mist zijn strafschop… (foto’s: Bé Eelsing)

Kanteling
Na de thee kantelde het spelbeeld. Het hoge tempo en de temperatuur begon zijn tol te eisen en SVBC nam de overhand. Sellingen hield met kunst en vliegwerk het doel schoon totdat Jordin Louwes totaal onnodig een corner weg gaf. Deze werd door Robin Hartman binnen gekopt. Berry Hummel trof voor de bezoekers opnieuw de lat.

Onbedwingbare zenuwen
Toen in de verlenging ook nog Baruch Venema met twee keer geel kon gaan douchen waren strafschoppen het maximaal haalbare voor de Sellingers. Daarbij had het wel de pech dat twee zekerheidjes op dat gebied, Ben Bos en Erik-Jan Veerbeek, door blessures al aan de kant zaten. Jasper Abeln en Rik Bos hadden hun zenuwen niet in bedwang en misten. Voor Sellingen is het uithuilen en volgend seizoen opnieuw beginnen. Wederom in de vijfde klasse.

Spelers van Sellingen zien SVBC de handhaving vieren...
Spelers van Sellingen zien SVBC de handhaving vieren…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen verliest wedstrijd en sterkhouders

Er zijn volgende week nog ruim negentig minuten te spelen voor een plaats in de ...

Voetbaloverzicht: vijfde klasse F

De vijfde klasse F kent met zes Kanaalstreek-clubs het hoogste aandeel Kanaalstreek van alle ...