Thijs Over niet blij met aandeel in promotie

Ter Apel '96Na een half jaar actief te zijn geweest bij de A-junioren van v.v. Emmen keerde Thijs Over terug op het oude nest, dat de naam Ter Apel ’96 draagt. En die kwalificatie draagt het met recht, want op dat halve jaar na, speelde Over zijn hele voetballeven bij de club uit het kloosterdorp. Maar om te zeggen dat het allemaal rozengeur was in het eerste seizoen na de terugkeer, is ook te kort door de bocht: “Ik heb dit seizoen niet alle wedstrijden gespeeld, dus over mijn eigen inbreng in de promotie ben ik gematigd positief.”

Teleurstellend seizoen
Daarmee geeft de 20-jarige Over te kennen over zelfkennis te beschikken: “Wanneer ik alle plussen en minnen optel, dan trek ik de conclusie dat ik een teleurstellend seizoen heb gedraaid. De weken voor de winterstop heb ik een serie goede wedstrijden gespeeld en redelijk veel gescoord. Maar zowel de periode daarvoor als de periode daarna heb ik lang niet alles gespeeld.” En naar eigen zeggen speelde Over de wedstrijden die hij speelde ook lang niet altijd goed. Wel voegt hij hier direct aan toe blij te zijn met de promotie van zijn club: “Ook als team hebben we sterke periodes afgewisseld met minder sterke periodes. Maar de promotie is uiteindelijk het enige dat telt!”

Thijs Over (links) viert de promotie naar de derde klasse...
Thijs Over (links) viert de promotie naar de derde klasse…

Trainingsarbeid
Wanneer we met de student Bedrijfsadministratie terugkijken op één van de meest succesvolle seizoenen uit de geschiedenis van Ter Apel ’96 stipt Over een mogelijke oorzaken aan: “Zowel het eerste, tweede als derde elftal zijn gepromoveerd, dit seizoen. Dat heeft in mijn ogen te maken met de breedte van de selecties. Maar ook de stap die we hebben gemaakt in het leveren van trainingsarbeid heeft daar aan bijgedragen!” Overigens hing de promotie van het vlaggenschip nog wel een tijdje aan een zijden draadje: “In de nacompetitie is het uiteindelijk nog vrij makkelijk gegaan.”

Harde noten kraken
Maar eerder in het seizoen ging het wel mis. Want na de degradatie van een seizoen eerder, was Ter Apel samen met Stadskanaal de voornaamste kandidaat voor de titel. En zelfs wanneer de titel niet gepakt zou worden, zou de tweede plaats directe promotie betekenen: “Er zijn gedurende het seizoen wel harde noten gekraakt op de momenten dat we schade opliepen in de race om de tweede plaats. Uiteindelijk hebben we de draad weer opgepakt en waren we over twee wedstrijden duidelijk veel beter geweest dan Sweel.” 

Top vijf
Een terechte promotie dus, voor de ploeg die relatief kort geleden (2012-2013, red.) nog in de tweede klasse acteerde. Een niveau waarop de in Ter Apel woonachtige Over zijn team niet direct terug ziet keren: “Wanneer we de huidige lijn vasthouden en we een gezonde portie geluk af kunnen dwingen, dan denk ik dat we in de derde klasse in de top vijf moeten kunnen eindigen. Ik ben ervan overtuigd dat we het seizoen daarna wel een grote rol kunnen spelen in de strijd om promotie naar de tweede klasse!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mark Meinema steeds bepalender voor Borger

We lopen over sportpak “De Drift” in Borger. Het is een frisse lenteavond. Mark ...

Joey Huizingh: “Zo leuk was die 16-0 niet”

Dé score van de laatste speelronde in de reguliere competitie kwam zonder twijfel op ...

Roy Tolner: “Ontwikkeling staat voorop bij Stadskanaal.”

Roy Tolner heeft de ambitie om kampioen te worden met Stadskanaal, maar hoopt dat ...