Erwin Kuiper gehecht aan de beleving bij Borger

borger“Ik ben echt wel trots op dit team!” Het zijn de mooie woorden van Erwin Kuiper, één van de weinige routiniers van nieuwbakken derdeklasser Borger. Want na de dubbele overwinning op BSVV zijn de groenhemden terug in de derde klasse. Volgens Kuiper is dit ook een logisch gevolg van het afgelopen seizoen, waarin het team van Arne Joling lang meespeelde om directe promotie: “Het team wat er nu staat, is beter dan het team wat wij hadden toen we voor promotie tweede klasse speelden.”

Verloren kampioensrace
Kuiper, die al vele jaren vaste waarde is in de aanvalslinie van Borger, kijkt terug: “We hebben jaren om promotie naar de tweede klasse gespeeld en ineens zaten we in de vierde klasse te koekeloeren. En daar kom je niet zo makkelijk weer uit.” En het voorgevoel van de 29-jarige leek bijna uit te komen, want na een lange race om het kampioenschap moest Borger uiteindelijk SC Elim en Hoogeveen voor zich dulden. Overigens kon de in Groningen woonachtige Kuiper zich goed vinden in die eindstand: “Elim is in mijn ogen verdiend kampioen geworden en het ging dus tussen Willemsoord, Hoogeveen en Borger voor de tweede plek die recht geeft op rechtstreekse promotie. We hebben een hele goede serie neergezet na de winterstop dus ik kan niet echt zeggen dat het is mis gegaan.” 

Erwin Kuiper in de promotiewedstrijd tegen BSVV... (foto: Alle Oldenbeuving)
Erwin Kuiper in de promotiewedstrijd tegen BSVV… (foto: Alle Oldenbeuving)

Nacompetitie-ervaring
Toch lieten de Drenten in de maand april zeven punten liggen tegen uiteindelijke middenmoters VVAK en Waskemeer. En dus was een plaats in de nacompetitie het hoogst haalbare. En in tegenstelling tot voorgaande jaren verliep de meest recente editie erg succesvol: “Ik heb al heel wat nacompetitie-wedstrijden meegemaakt en het eindigde altijd slecht. Nu is het ons toch gelukt en ik denk dat we het dit seizoen ook echt hebben verdiend. Sneu voor BSVV, maar wij waren gewoon beter!” Wat de mede-eigenaar van Kuiper & De Vries Vastgoedbeheer betreft loon naar werken: “De trainingsopkomst was altijd goed en dan merk je ook dat alle jongens beter worden.”

Talentontwikkeling
Kuiper kan dan ook niet anders dan een aantal teamgenoten bij naam te noemen, wanneer we hem vragen terug te blikken op de teamprestatie van het afgelopen seizoen: “Ik ben normaal niet zo van het noemen van namen, maar vooral Niek Scheltinga en onze doelman Stefan Viel zijn echt beter geworden dit seizoen. Dat is dan wel mooi om te zien.” Een ontwikkeling die wat de spits betreft toe te rekenen is aan de technische staf. Over zijn eigen inbreng in de prestaties is de maker van vier treffers niet tevreden. Want door blessureleed moest de technisch begaafde Kuiper veel wedstrijden aan zich voorbij laten gaan: “In het begin van het seizoen scheurde ik mijn meniscus, waardoor  ik geopereerd moest worden. Uiteindelijk heb ik meer dan de helft van de wedstrijden gemist. Gelukkig heb ik in de nacompetitie nog wat minuten kunnen maken, en met een goaltje zelfs nog een aandeel gehad in de winst!”

Vertrekken of blijven
En zoals gebruikelijk is in het voetbal, is het de waan van de dag die regeert. En dus ontkomt Kuiper er niet aan om een doorkijkje naar het komende seizoen te maken: “Met dit team kan Borger in mijn ogen gewoon een rol van belang spelen in de derde klasse. Nu is het wel zo dat een aantal clubs trekken aan onze topscorer Luuk Kenter en ook de gebroeders Scheltinga dubben nog over hun toekomst bij Borger in verband met studie.” En dus is het voor trainer Arne Joling belangrijk dat Kuiper de club trouw blijft én volgend seizoen fit blijft. Iets wat volgens de ondernemer ook nog niet helemaal zeker is: “Ik zou graag op de fiets naar het voetbal willen gaan, dus dan zou ik in Groningen moeten gaan spelen, maar de band met Borger is toch wel hecht. Nu komt er ook nog wel eens wat familie kijken en dat wil ik ook nog niet missen. En wanneer ik dan met echte clubmensen en supporters spreek, dan twijfel ik nog meer. Kortom, grote kans dat ik volgend seizoen opnieuw in het mooie groen van Borger speel!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mylan Beijering: “Borger gaat zaterdag de beslissende tik uitdelen aan MSC.”

Zaterdag staat de topper tussen MSC en Borger op het programma, Borger-speler Mylan Beijering ...

Jordie Hoeksema: “Het Koningsweekend was een feest voor SPW!”

SPW was één van de weinige ploegen die het afgelopen weekend in actie kwam. ...