Rene Nijgh: “Mediatraining”

Wat erger ik me vaak aan die interviews van trainers en spelers. Altijd er omheen draaien en zeggen wat zogenaamd gezegd hoort te worden. Alles ingefluisterd door de beleidsbepalers binnen de club waar ze vorstelijk door worden betaald. 

De heren voetballers krijgen namelijk mediatraining. Sodemieter toch op met die mediatraining! De tijd die daar aan besteed wordt, is nutteloos. Die tijd kan beter besteed worden aan een voetbaltraining. Want op voetbaltechnisch vlak valt er nog wel enige winst te boeken, denk ik dan maar. Het niveau in het Nederlandse voetbal is namelijk niet altijd om over naar huis te schrijven.

Er zijn maar weinig mensen uit de voetbalwereld die werkelijk zeggen wat ze denken. Dat vind ik erg jammer. Waarom niet gewoon zeggen wat je denkt? Eerlijkheid duurt toch het langst? Nee, de spelers zijn bang dat ze hun plekkie kwijt zijn als ze kritiek uiten op de trainer. Of als ze zeggen dat de speelwijze niet bij het elftal past. Wat zo is, mag gezegd worden toch? 

Niet dat iemand om mijn mening verlegen zit, maar ik zeg altijd wat ik denk. Daarmee maak ik niet altijd vrienden. Ik lig er geen seconde wakker van. Als iets slecht is dan zeg ik dat het slecht is. Misschien heb ik het dan wel verkeerd gezien, maar als ik het vind, dan zeg ik dat. Wat een ander er van vindt interesseert me niet. Het levert vaak ook nog leuke discussies op. Iets waar ik mijn hand ook niet voor omdraai. 

Het zou toch heerlijk zijn dat Memphis Depay volgend seizoen na een wissel voor de Engelse camera’s gewoon vertelt dat die Van Gaal er werkelijk geen kloten van begrijpt? Of dat Jordy Clasie het Nederlandse publiek uitlegt dat Kazim voor Kozakken Boys een prima spits is, maar voor Feyenoord toch wat tekort komt? 

Helaas weet ik dat dit een illusie is. De voetbalwereld hangt van schijnheiligheid in elkaar. Iedereen denkt aan zijn eigen carrière. Want stel je voor dat je je basisplaats kwijtraakt. ‘Moeilijke’ jongens worden snel verkocht, want ze maken het de trainer zo lastig. In mijn ogen moet er gekeken worden naar de prestaties op het veld. 

Dus kom op heren voetballers en trainers: geef alsjeblieft eens een interview met het hart op de tong!

René Nijgh...
René Nijgh…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arie Weits: “De tussenbalans”

Het einde van het jaar nadert, dus tijd om terug te blikken op de ...

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Krediet verspeeld? Speelronde 19 begon dit weekeinde in het hoge noorden bij de plaatselijke ...

René Nijgh: “Huilebalk Nemanja”

Verbaasd las ik het nieuws rondom Nemanja Gudelj. De Serviër had bij Peter Bosz ...