TEVV neemt gelijkspel mee uit Groningen

logo_tevvTEVV is na het eerste duel in het tweeluik met GRC Groningen nog steeds in de race voor een plek in de eerste klasse. De geel-blauwen speelden op Corpus den Hoorn met 2-2 gelijk. De winnaar van return is volgende week spekkoper. En eersteklasser. De wedstrijd was over het geheel gezien in balans, maar TEVV keek wel twee keer tegen een achterstand aan, en maakte pas in de slotfase de gelijkmaker.

Startblokken
Als gezegd, de wedstrijd was in balans. In de praktijk betekende dit dat GRC Groningen in de eerste helft de bovenliggende partij was. De thuisploeg nam het initiatief en liet zijn dat het een makkelijk scorende ploeg is. In de reguliere competitie werden namelijk 71 treffers gemaakt en ook in de nacompetitie stond de teller na twee wedstrijden tegen Dalen al op elf. Een groot deel daarvan staat op het conto van Erwin Alt, en het was dus ook niet gek dat Alt zijn ploeg op 1-0 zette.

Veerkracht
Na dit tikje liet TEVV zien over veerkracht te beschikken, want binnen het kwartier had Ayhan Bas de ploegen in evenwicht gebracht. Maar lang genieten van de terugkeer in de wedstrijd was er niet bij: opnieuw liet Erwin Alt van zich horen. Dit betekende een nieuwe voorsprong voor GRC. Na de 2-1 kreeg de thuislpoeg nog een aantal kansen op meer goals, maar de stand veranderde tot het rustsignaal niet meer.

Overwicht
In het tweede bedrijf kwam TEVV beter uit de startblokken en de gastheren werden onder druk gezet. Een tactische wissel van Hans Kamphuis zorgde er later in de tweede helft voor dat de Mondkers steeds dichter bij de gelijkmaker kwamen: de rappe Oguzhan Altun kwam in de plaats van verdediger Nick Berends. De verdiende gelijkmaker kwam er uiteindelijk via Ayhan Bas, die ongeveer vijf minuten voor het einde van de wedstrijd met zijn tweede goal van de middag de stand gelijk trok. Daarna had Altun nog een kans op de winnende treffer, maar doelman Van den Enden kwam als winnaar uit de strijd.

Ontknoping
Voor TEVV staat komend weekend de wedstrijd van het jaar op het programma: winnen is een must om te promoveren. Bij een gelijke stand volgt een verlenging en mogelijk strafschoppen. Voor trainer Kamphuis en de zijnen zou promotie een geweldige beloning zijn voor een unieke teamprestatie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde laat kostbare punten liggen tegen hekkensluiter Bellingwolde

Westerwolde liet twee dure punten liggen tegen hekkensluiter Bellingwolde in een wedstrijd die werd ...

Gasselternijveen wint ook in 2015

Vijfdeklasser Gasselternijveen won de twee competitiewedstrijden voorafgaand aan de winterstop. En het lijkt erop ...

Nick Haandrikman: “Buinen heeft wat goed te maken tegen Buinerveen.”

Zondag staat de burenderby Buinen - Buinerveen weer op het programma, Nick Haandrikman verwacht ...