Harm-Jan Moesker voelt waardering bij Titan

TitanIn de vier seizoenen die Harm-Jan Moesker samenwerkte met Henri Goeree heeft de speler van Titan één opvatting van zijn oefenmeester goed onthouden: “Henri benoemt vaak dat wij als spelers elkaar moeten waarderen om elkaars kwaliteiten.” En dit principe wordt toegepast bij de (nu nog) derdeklasser, want Moesker voelt de waardering van zijn teamgenoten. De beresterke Titaan staat met zijn ploeg op de drempel van de tweede klasse: “Willem Prins doet komende zondag ook weer mee, dus die 3-0 voorsprong gaan we echt niet weggeven!”

Stevige organisatie
Terug naar de eerste wedstrijd in het tweeluik met Zuidwolde: “Vooraf had ik niet verwacht dat we met zo’n grote marge zouden winnen. Zuidwolde vond ik in de competitie een heel moeilijk te bespelen ploeg.” Maar in Nieuw-Weerdinge stond de organisatie als een huis en gaven de rood-witten heel weinig weg. Volgens de 21-jarige Moesker was de instelling doorslaggevend in de wedstrijd: “Omdat iedereen bij ons er voor de volle honderd procent voor ging, hebben we veel duels gewonnen en uiteindelijk een terechte overwinning geboekt. Het hielp ook wel mee dat we in de afronding erg scherp waren.”

Harm-Jan Moesker in het nacompetitie-duel tegen Zwartemeer...
Harm-Jan Moesker in het nacompetitie-duel tegen Zwartemeer…

Artrose
En die overwinning was ook onverwacht omdat Titan geen gebruik kon maken van sterkhouders Willem Prins en Will Koops: “Willem was één wedstrijd geschorst dus die sluit zondag weer aan, maar Will moeten we al veel langer missen. Hij heeft artrose in zijn heupen en sinds hij dat weet, speelt hij niet meer mee. We moeten het inmiddels al een groot aantal wedstrijden zonder hem doen.” De afwezigheid van de ervaren kracht biedt jong talent echter kansen. Dit blijkt wel uit de rol die Klaas Anne Postmus al een tijdje centraal op het middenveld speelt: “Will mis je enorm, maar Klaas Anne ontwikkelt zich erg goed. Dus ook zonder Will zullen we Zuidwolde moeten kunnen verslaan.”

Op en neer
En wanneer de Nieuw-Weerdingers de zuid-Drenten over twee wedstrijden verslaan, is de ploeg na één jaar weer terug in de tweede klasse. De prestaties van Titan sinds 2010 vertonen een grillig beeld, waarbij degradaties vlot worden afgewisseld met promoties. De vraag of Titan het na promotie wel zal redden in de tweede klasse lijkt dan ook terecht. Volgens de in Groningen woonachtige Moesker zal het een zware strijd worden, maar wel een strijd die gewonnen kan worden: “Heel Titan moet hetzelfde doel hebben. Daarnaast moet het talent dat er binnen de club is, wel op de goede manier gebruikt worden. Wanneer ik zie dat één van de betere voetballers afgelopen seizoen van het tweede naar het derde vertrekt, dan gaat er iets niet goed. Er kunnen hier mooie dingen gebeuren, maar dan moeten we het wel samen doen!”

Ron Kuper, Harm-Jan Moesker en Bennie Jeurissen willen naar de tweede klasse...
Ron Kuper, Harm-Jan Moesker en Bennie Jeurissen willen naar de tweede klasse…

Neerwaartse piraal
Wanneer we de tweedejaars student ALO vragen naar zijn eigen prestaties is hij redelijk tevreden. Moesker, die acht keer scoorde in de reguliere competitie kende namelijk een mindere periode: “Dat begon na het verlies bij ZFC Zuidlaren. Het hele team draaide wat stroef en ik ging mee in die neerwaartse spiraal. Maar over het algemeen ben ik tevreden hoor!” Want de opvatting van de zwemonderwijzer en toezichthouder in een aantal stad-Groninger zwembaden is dat als het voetballend niet wil, er nog altijd hard gewerkt kan worden: “Ik  snap dat er altijd mensen zijn die liever naar de technische hoogstandjes van Willem Prins kijken, maar ik moet het over het algemeen hebben van mijn fysieke kracht en inzet.”

Winnaarsmentaliteit
Fysieke kracht waar Zuidwolde komende zondag dus weer mee om moet gaan. De ploeg die op het eigen kunstgras een sterke reeks prestaties leverde, zal volgens Moesker echter wel aan het kortste eind trekken: “Wij hebben een ploeg met een ongekende winnaarsmentaliteit. Dus we klappen er vol op in de duels. En wanneer we die strijdlust combineren met de slimheid van de oudere jongens, dan is Titan volgend seizoen weer tweedeklasser!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rein Koudstaal: “Direct winnen van Vitesse ’63 is belangrijk in titelstrijd.”

Rein Koudstaal ziet Onstwedder Boys als titelkandidaat en wil direct goed starten tegen Vitesse ...

Tom Meijers wil omhoog met bolwerk Valthermond

Voor de tweede keer in even zoveel seizoenen staat Valthermond op de drempel van ...