Jeugdteam Kanaalstreek onderuit tegen DZOH

Logo JTOp het sportpark in Valthermond werkte het Jeugdteam Kanaalstreek een oefenwedstrijd af tegen de A-junioren van DZOH. Na een sterke eerste helft ging het team van Theo Gennissen en René Nijgh met een 2-1 voorsprong de kleedkamers in. Na de thee zakte het team ver terug en zagen de aanwezigen dat DZOH de achterstand omboog in een 2-3 overwinning. Ruimte voor verbetering dus voor de talenten die begin juli afreizen naar Italië.

Onwennig begin
Als gezegd, het Jeugdteam speelde een sterke eerste helft. Maar dat betekende niet dat alles vanzelf ging. In de beginfase moesten de spelers van het samengestelde team duidelijk aan elkaar wennen. DZOH, dat met een team aantrad dat zowel uit A- als B-junioren bestond speelde wat makkelijker en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van Patrick Pieterman (SC Stadskanaal). Eén keer wist DZOH te scoren: Patrick Bults (Ter Apel ’96) ging half op de bal staan, en verspeelde op deze manier het leder. De counter werd goed uitgespeeld, waarmee het na twintig minuten spelen 0-1 werd.

Demy te Velde wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt…

Aan de hand van Te Velde
In de loop van de eerst helft werd het Jeugdteam sterker en legde het, aan de hand van de sterk spelende Demy te Velde (Valthermond), DZOH haar wil op. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in twee goals, in een tijdspanne van twee minuten. Eerst was het Te Velde zelf die een kenmerkende solo omzette in een treffer, waarna clubgenoot Erwin Wardenburg er met een schot in de korte bovenhoek 2-1 van maakte. Wardenburg koos er hierbij voor om de vrijstaande Rick Hendriks niet aan te spelen. De speersnelle Hendriks (NWVV) liet een goede indruk achter: hij was één van de uitblinkers aan de zijde van het Jeugdteam. Wardenburg vestigde in de eerste helft nog één keer de aandacht op zich, maar zijn schot teisterde de lat.

Rommelig vervolg
Na de rust was het allemaal een stuk minder bij het Jeugdteam. Waar het gevaar voor rust van de flanken kwam, was dit in het tweede bedrijf beperkt. De ingevallen Mike Reuvers (Nieuw Buinen) was wel dreigend, maar zijn voortzettingen zorgden niet voor gevaar. Aan de linkerkant kwam Daan Stam (Ter Apel ’96) geen moment in de wedstrijd, maar dat was hem amper aan te rekenen: de rossige aanvaller kreeg nauwelijks de bal. Na tien minuten spelen kwamen de bezoekers op gelijke hoogte toen een hard schot Pieterman te machtig was. Na zeventig minuten viel de beslissende treffer: Demy te Velde verspeelde de bal op het middenveld nadat hij te lang treuzelde. De bal werd opgepikt en nadat de DZOH-spits een fraaie lichaamsschijnbeweging had gemaakt, schoot hij droog raak. 

Peter Orsel is gevloerd: de vrije trap zal niets opleveren...
Peter Orsel is gevloerd: de vrije trap zal niets opleveren…

Aanloop
In de aanloop naar de San Marino Cup (6 tot 10 juli) zal het Jeugdteam in ieder geval nog een aantal trainingen afwerken om er een aantal patronen in te slijpen. Trainer René Nijgh had goede dingen gezien, maar kon ook wel een aantal verbeterpunten noemen: “In verdedigend opzicht was het op bepaalde momenten nog niet kordaat genoeg. Aanvallend hebben we wel veel kwaliteiten in huis. Met name Rick Hendriks speelde vandaag uitstekend!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voetballend GKC wint van strijdend Buinerveen

GKC heeft in de voorlaatste competitiewedstrijd Buinerveen met ruime cijfers opzij gezet. Na negentig ...

Gasselternijveen op matchpoint voor promotie naar 3e klasse

Gasselternijveen deed uitstekende zaken met de overwinning op Balkbrug en zag concurrent Schoonebeek verliezen.

SJS in kwaliteitsarme derby langs Onstwedder Boys

Door de degradatie van SJS staat de derby tussen de blauwhemden en Onstwedder Boys ...