Rick Zondag verlaat TEVV met pijn in het hart

TEVVVoor velen was het de grootste verrassing van de afgelopen voetbaljaargang: de promotie van TEVV naar de eerste klasse. De equipe van trainer Hans Kamphuis greep net naast het kampioenschap, maar in de nacompetitie werd afgerekend met FC Wolvega en GRC Groningen. Hierdoor speelt de ploeg die in 2008 uit de zesde (!) klasse promoveerde, op een voor hen ongekend hoog niveau. Eén van de vaste waarden uit de ploeg is Rick Zondag. De vleugelverdediger is, net als vele andere spelers, bezig aan zijn eerste seizoen bij TEVV. Met de promotie valt Zondag met de neus in de boter, maar de stap naar de eerste klasse gaat hij niet meemaken.

Keuzes maken
“Nee, dat klopt. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om terug te gaan naar SC Angelslo.” De zaterdagse vierdeklasser is de club waar de 22-jarige Zondag ooit zijn voetballoopbaan begon. De reden voor de verhuizing heeft vooral te maken met het leven naast het voetbal: “Ik vrees dat het voetbal op eerste klasse niveau niet te combineren valt met mijn werk en studie. Ik vind het erg jammer, maar ben er ook van overtuigd dat het voor mij de beste optie is.” Want de in Coevorden werkzame sociaal pedagogisch medewerker Jeugdzorg wil op termijn aan de slag gaan als politieagent. Naar eigen zeggen is Zondag ambitieus en wil hij altijd het maximale uit zichzelf halen.

Rick Zondag belet een speler van GRC Groningen de doorgang... (foto's: TEVV)
Rick Zondag belet een speler van GRC Groningen de doorgang… (foto’s: TEVV)

Zoeken naar uitdaging
Maar hier voegt hij wel snel aan toe dat plezier ook heel belangrijk voor hem is: “Dat is de reden dat ik SC Angelslo verliet. Ik zocht meer uitdaging, die ik uiteindelijk bij het tweede elftal van WKE vond.” Bij het team van het legendarische voetbaldier Willem Zwikker bloeide Zondag op en leerde hij nieuwe mensen kennen. Op het moment dat een aantal van hen de stap naar TEVV maakte, sloot Zondag aan: “Zes jongens vertrokken naar Tweede Exloërmond. Met deze jongens voetbalde ik graag, dus die keuze was snel gemaakt. En ik heb er geen seconde spijt van gehad, want we hebben werkelijk een droomseizoen doorgemaakt!”

Geloof in eigen kunnen
Een seizoen dat voor de buitenwacht verrassender was dan voor de spelersgroep zelf: “Wij mikten op een plaats bij de eerste vijf, maar stelden dit halverwege het seizoen bij. We wilden promoveren, en hadden ook het gevoel dat dit mogelijk was.” En zo blijkt maar dat een heilig geloof in eigen kunnen een team ver kan brengen. Volgens Zondag is het voor zijn teamgenoten ook de eerste klasse niet onoverkomelijk: “Ik denk dat TEVV goed genoeg is voor een plaats in de middenmoot en zelfs wel meer. Tijdens oefenwedstrijden tegen hoger spelende ploegen hebben we tot nu toe prima mee kunnen komen, dus met de aanstaande versterkingen hoeft handhaving geen probleem te zijn!”

Jan-Jaap Wever (l) en Zondag trakteren trainer Kamphuis op een frisse 'douche'...
Jan-Jaap Wever (l) en Zondag trakteren trainer Kamphuis op een frisse ‘douche’…

Koopploeg van de Kanaalstreek
En daarmee hebben we een gevoelig punt aangesneden, want TEVV zo langzamerhand bekend als de ‘koopclub’ van de Kanaalstreek, waar alle aandacht uitgaat naar het eerste elftal. Volgens Emmenaar Zondag is het echter niet zo erg gesteld met de Mondkers: “Alle mensen die betrokken zijn bij de club zullen bevestigen dat het niet zo is! Het tweede elftal doet het de laatste jaren goed, met twee promoties op rij. En ook de binding tussen de seniorenafdeling en jeugdafdeling is belangrijk bij de club. Zo verzorgen de eerste elftal spelers om de week een training speciaal voor de jeugd.”

Geen hoofdpijn
De successen kunnen inderdaad niet op bij de geel-blauwen. Over de viering van het kampioenschap is Zondag enthousiast: “We hebben echt een fantastisch feest gehad. Alles was op en top geregeld. Er stond een kebab tent, er was muziek en niet te vergeten een groot aantal supporters en sponsoren die ook na de wedstrijd gezellig bij ons in de kantine bleven om dit te vieren.” Omdat de rechtsback de dag na de promotie belangrijke verplichtingen voor zijn studie had, verliet hij het feestgedruis voortijdig: “Ik had het eindgesprek voor mijn opleiding. Dit is goed afgelopen, dus het was het wel waard om eerder te vertrekken. Het heeft me in ieder geval een hoofdpijn-vrije maandag opgeleverd. Dit gold niet voor alle spelers, hahaha!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rien Boels: “Mussel gaat niet terug naar de vijfde klasse.”

Rien Boels is optimistisch gestemd over het komende seizoen en verwacht dat Mussel beter ...

Haandrikman en Hogenboom zijn zondag even geen vrienden

Zondag wordt de derby tussen EEC en Buinen gespeeld. De ‘beren’ uit Buinen wisten ...

Arend Scholtens: “Handhaving met Sellingen en dan een nieuwe club!”

Na drie seizoenen bij Sellingen nam trainer Arend Scholtens in het afgelopen voorjaar afscheid ...