Beloften Stadskanaal op een eervolle plek

SC StadskanaalOp het mooie sportpark De Planeet van Klazienaveen stond de finale dag van de beloftencompetitie gepland. Voor Stadskanaal, wat aantrad met het jongste elftal van de dag leek het een lastige dag te worden. Nadat enkele ploegen zich hadden afgemeld stond er voor de beloften van Stadskanaal een veel zwaardere poule op het programma. Dit bleek achteraf geen probleem en voor de blauwhemden en het toernooi werd afgesloten met een keurige vierde plaats.

Poulefase
Stadskanaal had een beloftenelftal bestaande uit twee eerste-elftal-spelers, drie tweede-elftal-spelers, zes spelers van de A1 en vier spelers van de B1. De blauwhemden begonnen de dag tegen favoriet en de uiteindelijke winnaar v.v. Emmen. Deze tegenstander werd goed partij geboden de eerste twintig minuten. Daarna kreeg Emmen toch wat kansen, maar door gebrek aan scherpte eindigde de wedstrijd in 0-0. De tweede wedstrijd was tegen ’t Fean ’58 uit Surhuisterveen en al vrij snel was duidelijk dat hiervan gewonnen moest worden. Al vrij snel maakte Martijn van der Goot de 1-0 op aangeven van Yordi Saman. Van der Goot was ook verantwoordelijk voor de 2-0 nadat Ron Lohuis was komen oplopen vanaf het middenveld en de bal voor de voeten van Van der Goot belandde. Issa Chuma was verantwoordelijk voor de 3-0, wat tevens de eindstand was, op aangeven van opnieuw Saman. De derde wedstrijd tegen Zwartemeer begon wat slapjes. Zwartemeer kwam zelfs op 0-1. Gelukkig was iedereen toen weer bij de les en maakte Van der Goot een minuut later op aangeven van Leon Bos de 1-1. Lohuis zette Stadskanaal op voorsprong door vanaf 16 meter binnen te schieten. Chuma zorgde voor de 3-1 op aangeven van de goed spelende Kevin Herder en een minuut later belandde de bal vanuit een corner bij Leon Bos die Ricardo Ensing zag staan die de bal beheerst binnen schoot: 4-1, wat tevens de eindstand was.

Kruisfinale veiligstellen
Door deze overwinningen en het gelijke spel tegen Emmen was een punt tegen DZOH voldoende om door te gaan naar de kruisfinale om plek 1 tot en met 4. Dit leek op voorhand vrij lastig te worden en de wedstrijd zelf gaf ook geen vertrouwen. DZOH kreeg redelijk wat kansen en het wachten was op een doelpunt van hun. Echter was het Kevin Herder die met een weergaloze solo aan de linkerkant doorkwam en uiteindelijk de bal in de verre hoek schoot. DZOH leek toen geknakt en uiteindelijk kregen zij niet veel kansen meer, waardoor de wedstrijd in 1-0 eindigde.

In de kruisfinale stond De Weide op het programma. Op voorhand een fysiek sterke ploeg met jongens die toch drie of vier jaar ouder waren dan de meeste spelers van SC Stadskanaal. Toch was dit in de wedstrijd niet te zien en kregen we vier opgelegde kansen. Echter wisten Bos en Saman het net niet te vinden. Dan komt er vaak weer een oude voetbalwet om de hoek kijken: als je hem zelf niet maakt, maakt de ander hem wel. Bryan Anandakumar speelde terug op keeper Stefan Lugtenborg die de bal niet verwachtte, en dat zorgde ervoor dat de bal bij een speler van De Weide terechtkwam, die het buitenkansje gelijk afmaakte. Na de goal was het ook gelijk tijd en werd met 1-0 verloren.

Kleine finale
De wedstrijd om de derde plaats was tegen streekgenoot Nieuw Buinen, die tegen Emmen verloren had na strafschoppen. Nieuw Buinen trad aan met een vernieuwd beloftenelftal en de wedstrijd ging gelijk op. Cruciaal voor Stadskanaal was een fout van de scheidsrechter die een vermeende overtreding niet bestrafte met een strafschop. Een minuut later schoot Nieuw Buinen de 0-1 binnen. Hierna werd Stadskanaal beter. Ensing die mee opliep had de gelijkmaker op zijn schoen, maar miste. Ook Herder die zijn directe tegenstander alle hoeken van het veld zien, faalde voor de keeper van Nieuw Buinen. Uiteindelijk was Nieuw Buinen scherper voor de goal en maakte een paar minuten voor tijd de 2-0. Toen was het bij Stadskanaal op en won Nieuw Buinen geflatteerd met 3-0. Ondanks het verlies in de kleine finale kan
Stadskanaal terugkijken op een leerzame en mooie dag die werd afgesloten met een eervolle vierde plaats.

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Competitie-indeling 2016-2017: zaterdagclubs

De competitie-indeling voor het komende seizoen is bekend! De Kanaalstreek zal opnieuw met 27 ...

Patrick Pieterman nieuwe hoofd keeperopleiding Stadskanaal

Patrick Pieterman volgt Stoffer Bakker op als hoofd keeperopleiding bij SC Stadskanaal.

Freddie Pranger Memorial bij SJS

Al enige jaren timmert SJS hard aan de weg als het gaat om G-voetbal. ...