Demy te Velde: sterkhouder van Jeugdteam Kanaalstreek én Valthermond

Demy te Velde - Valthermond
Demy te Velde…

Nog niet zo lang geleden vierde hij zijn achttiende verjaardag. Kort daarna vierde hij het kampioenschap en de promotie van Valthermond. Dat deed hij niet als supporter van ervaren krachten als Edwin Drenth en Theo Gennissen. Nee, Demy te Velde is een onbetwiste basisspeler in het team van Harris Huizingh. En ondanks zijn jonge leeftijd is de middenvelder hard op weg een gekende naam in het Kanaalstreek-voetbal te worden. Zijn uitverkiezing voor het Jeugdteam Kanaalstreek is dan ook volstrekt logisch.

Onvergetelijke ervaring
De MBO-student maakte vorig seizoen ook al deel uit van het keurkorps van trainers Theo Gennissen en René Nijgh en weet dus wat hem te wachten staat: “Vorig jaar was al geweldig. We beleefden een geweldige week, waarbij we tijdens het toernooi tegen hele sterke tegenstanders speelden. Voor jonge spelers zijn dat onvergetelijke ervaringen, die ons bij onze clubs ook weer helpen.” En dat bleek. Want aan de hand van zijn Jeugdteam-trainer Theo Gennissen kende Te Velde een ijzersterk seizoen in de derde klasse. Met zijn zes goals had de jongeling een stevig aandeel in de promotie naar de tweede klasse.

Doorontwikkelen
“Ik ben heel benieuwd om te zien hoe het ons daar vergaat. Uiteraard gaan we voor het hoogst haalbare! Wanneer ik naar mijn eigen ambities kijk, dan wil ik me volgend seizoen opnieuw doorontwikkelen. Met de hulp van mijn teamgenoten en trainer zal dat ongetwijfeld lukken.” Een mooie doelstelling van een speler die daarvoor op de juiste plek lijkt te zijn, want het aandeel Valthermond-spelers in de selectie van het Jeugdteam (vijf spelers, red.) is groot: “Die spelers hebben allemaal talent en kwaliteit! Er zijn zelfs twee spelers bij die nu nog in de B-junioren spelen, maar wel onderweg zijn naar het eerste elftal.” 

Te Velde soleert door de verdediging van DZOH A1...
Te Velde soleert door de verdediging van DZOH A1…

Opleidingsinstituut Valthermond
Over de inbreng van zijn teamgenoot én trainer Theo Gennissen in deze ontwikkeling is Te Velde enthousiast: “Theo is als trainer erg serieus. Hij heeft veel verstand van voetbal en beheerst het spelletje zelf natuurlijk ook vreselijk goed! Dat is voor een jong team als het Jeugdteam Kanaalstreek heel erg belangrijk.” De in Valthermond woonachtige Te Velde heeft dan ook alle vertrouwen in een goede afloop: “Ik ben ervan overtuigd dat Theo ons in Italië naar de eerste plaats kan leiden.”

Extra trainingen
Iets wat moet gebeuren tegen onbekende tegenstanders. Maar desgevraagd geeft Te Velde aan dat dat niet veel uitmaakt: “Wij hebben veel kwaliteit én willen graag aanvallend voetbal spelen, dus iedere tegenstander zal het lastig hebben met ons. Daarnaast hebben we afgelopen periode extra getraind, dus wij zijn er klaar voor!” En zeker wanneer Mike Reuvers in vorm is, denkt Te Velde dat het Jeugdteam mee kan strijden om de hoogste trede: “Mike is zo vreselijk snel, die zorgt altijd voor dreiging, waardoor we veel kansen kunnen creëren. Ik zie hem op termijn met gemak de Hoofdklasse halen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jordie Teuben: “Ik kijk uit naar de derby tegen Valthermond”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Melvin Wiering: “Tijd dat SPW weer eens gaat winnen.”

De jonge Melvin Wiering wil zijn team SPW graag helpen bij het voorkomen van ...