Country Golftoernooi voor voetballers

plaatje golffVoetbal en golf: het is een gouden combi. Golf als pensioen van ex-voetballers en trainers. Van Basten springt eruit. De pezige wonderspits van Ajax en AC Milan. Het doelpunt in de EK-finale van ’88 was een voorbode van zijn golftalent. Het boogje verraadde chipklasse. Bergkamp is om diezelfde reden vast ook een topgolfer. De Kanaalstreek-talenten genoten vooral van missers van de tegenstander, maar dat terzijde.

Door Gijs Klompmaker

Op drie dinsdagen in juni speelde diverse teams uit de Kanaalstreek tegen elkaar op het Golfterrein van Country Golf Ees. In koppels van twee streden de voetballer op achttien holes, in een Texas Scramble-vorm. Naast de strijd tussen trainers Jans Spiegelaar en Arne Joling, ontstonden er boeiende wedstrijden tussen de teams van HOC, EEC en Borger.

Voetbalgolf competitie 2Op deze avonden werd er vooral geslagen met een slapstick. Wilde zwaaien over de bal, gemartel in de bunkers en uitputtingsslagen op de green. Een enkeling had iets van een vlaag van Marco. Een chipje, een put met effect, maar voor de meesten was het ploeteren en harken, veel harken. Over de drie avonden ging het om welk team de minste slagen nodig had de drie keer achttien holes te bedwingen.

Spiegelaar bleef geconcentreerd, waar Joling in schotste ruit de baan over grapte. EEC had vijf volwaardige teams met zonen van het pas gemaaide gras in hun gelederen. En met een korte-afstandstalent, Raymond Puttinga gedoopt in de nazit. Tezamen met Ferdie Ottens, één van de drie zonen van de golfbaaneigenaren, bleek hij onnavolgbaar en onverslaanbaar. Hoewel de andere golfzoon Melvin, voetballer van Borger, nog dichtbij bleef met zijn teammaat, ging EEC 1 er met de overwinning vandoor. En werd EEC 4 zelfs nog tweede.

Op de rustieke en bijtijds feeërieke veranda genoten de voetballers, leiders, trainers en leden na van hun prestaties. Bij het haardvuur proostten ze met elkaar, dikte men hun gloriemomenten aan en lachten ze om missers. In een ontspannen sfeer, met geldingsdrang die vaak onhandig bleek, werd dit toernooi een genot voor iedere deelnemer. Een enkeling talentvol en kundig en menigeen gedreven maar klunzig.

golf
De voetballers van Borger, EEC en HOC in actie…

Volgend jaar zoekt het toernooi liefhebbers uit de gehele Kanaalstreek. Ik zie het al voor me, bouwvakkers uit Buinen, krachtpatsers uit Tweede Exlöermond, veenstekers uit Buinerveen, ballenvangers uit Stadskanaal en cornerspecialisten uit Nieuw Buinen. Het lijkt me een feest. Volgend jaar juni, de Golfstrijd om de Kanaalstreek!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Richtlijnen omtrent kantinebezoek

Sinds 13 november zijn er in Nederland nieuwe coronamaatregelen van kracht. Deze maatregelen hebben ...