Jeugdteam Kanaalstreek arriveert in Riccione

Zaterdagmiddag was het dan eindelijk zover. Om klokslag 15:00 uur vertrok het 24-koppig gezelschap van het Jeugdteam Kanaalstreek richting Riccione om daar deel te gaan nemen aan de Italy International Cup. Dit jaar hebben we veel nieuwe gezichten in de groep. Dat was te merken aan de spanning onder de jongens. Vlak voor vertrek brak er even lichte paniek uit. Patrick Bults (Ter Apel ’96) gaf aan zijn ID-kaart te zijn vergeten. Na goed zoeken bleek deze toch in zijn tas te zitten en kon er worden begonnen aan de reis van 1400 km. 

Jeugdteam Kanaalstreek bij het vertrek vanuit Musselkanaal...
Jeugdteam Kanaalstreek bij het vertrek vanuit Musselkanaal…

Gedurende de reis vermaakt iedereen zich door een kaartje te leggen, muziek te luisteren en gezellig met elkaar te praten. Gelukkig werkt de airco in de bus prima, want de temperaturen liegen er niet om. In het begin van de avond gooit leider Tom Meijers er een dvd-tje in. En wel een dvd van het succesvolle Jeugdteam van 2013 dat uiteindelijk strandde in de finale: de dvd maakt duidelijk indruk op de nieuwe jongens. In de groep leeft heel erg het gevoel om deze prestatie te overtreffen. Dat zou dus toernooiwinst betekenen. Met de gedrevenheid van deze groep lijkt het dus wel goed te zitten. 

Waar de jongens in de voorgaande jaren ‘s avonds twee biertjes mochten drinken in de bus, hebben beide trainers, Theo Gennissen en René Nijgh, deze keer besloten een alcoholverbod in te voeren op de heenreis. Beide heren willen niks aan het toeval overlaten en willen zorgen dat de focus volledig op het toernooi ligt. Uit de groep klinkt nauwelijks een weerwoord op dit besluit. Alleen Erwin Wardenburg ( Valthermond) geeft tijdens één van de pauzes bij René aan zijn biertje toch wel te missen. Gelukkig doet de kleine, maar inmiddels ervaren Wardenburg dit met een knipoog. Het is tekenend voor de sfeer in de groep. De jongens willen maar één ding: de beker moet mee terug naar Nederland. 

Jeugdteam Kanaalstreek onderweg naar Italië...
Jeugdteam Kanaalstreek onderweg naar Italië…

Wanneer de nacht invalt wordt het rustig in de bus. De oogjes gaan toe. Rond 4:30 uur, bij een tussenstop in Zwitserland, blijkt dat de motor van de bus het zwaar te verduren heeft. Buschauffeur Sander probeert de motor te koelen door er water bij te gooien. Na ruim een uur stil te hebben gestaan kunnen we weer verder. De rest van de reis verloopt soepeltjes. Wel staan we bij Bologna nog even in de file. Dat mag de pret niet drukken en de sfeer blijft zeer goed. 

Rond 11:30 uur zijn we veilig gearriveerd in Riccione. Arie Weits (bestuurslid) en Tom zijn afgezet om ons in te schrijven bij de organisatie. De rest van het gezelschap is vervolgens naar het hotel gegaan. Omdat er voor de rest van de dag geen activiteiten op het programma staan, krijgen de jongens vrijaf. Vrijwel de gehele selectie besluit om meteen de zwembroek aan te trekken en richting het strand te gaan. Zo is er vandaag dus even gelegenheid om te acclimatiseren en kunnen we ons in alle rust voorbereiden op de wedstrijd van morgen. Om 10:30 uur spelen we tegen het Italiaanse AC Bellaria Igea Marina. 

René Nijgh, trainer Jeugdteam Kanaalstreek

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Daniël Kroder nieuwe hoofdtrainer Meeden seizoen 2024-2025

Daniel Kroder is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Meeden.

FC Kanaalstreek Voetbalquiz

De voetbalquiz over het voetbal over de gehele wereld, samengesteld door FC Kanaalstreek.