Raymond Duitscher Toernooi geslaagd

RD ToernooiDe weergoden waren de organisatoren goed gezind. En tezamen met een ijzersterke vrijwilligersschare werd het Raymond Duitscher Toernooi 2015 een groot succes! Maar liefst 48 teams streden in acht verschillende categorieën om de prijzen en de organisatie kijkt tevreden terug. Vorig jaar werd de wens uitgesproken om bij de tweede editie ook dames- en meidenteams te betrekken in het hele spektakel en zo geschiedde.

Meiden en dames
Vrijdag 26 juni werd er om 18:30 uur afgetrapt door vijf dameselftallen en vier teams in de categorie meiden-C. In een sterk bezet veld bij de dames ging Drenthina er met de winst vandoor. De favoriet maakte diens status waar aan de hand van spelverdeler Mandy Super en de snelle buitenspeler Nathalie Barenkamp. Complimenten gaan uit naar onder andere de dames van CEC: die wisten dat ze als underdog het toernooi in gingen, maar toch omstreeks 23:30 uur de derde helft wisten binnen te slepen. In de MC-categorie won Bargeres.

F-, D,- en B-jeugd
Bargeres vaardigde nog één ander team af aan het RD-toernooi en wel in de F-categorie. Ook hier verlieten de Emmenaren het sportpark met de eerste prijs op zak. Het blijft toch geweldig om te zien hoe speels deze pupillen op het veld staan en hoe fanatiek de trainers en ouders hen vooruit proberen te schreeuwen. Later op deze zaterdag om 11:00 uur waren de D- junioren aan de beurt. Hier won Musselkanaal met duidelijke cijfers en er was nog meer te vieren want Musselkanaal-speler Niels Becker benutte de meeste strafschoppen en kon het podium beklimmen met de Job Bakker Bokaal voor de D-categorie. De B-junioren sloten de zaterdag af en net als vorig jaar was de eerste prijs weggelegd voor Stadskanaal van trainer Kevin Smits. In de poulefase lieten zij zien over de meeste kwaliteit te beschikken ook al maakte Musselkanaal B1 het hen in de finale nog knap lastig. De Job Bakker Bokaal voor B-junioren werd gewonnen door Roswinkel-speler Jens Bulle.

Het organiserende NWVV/Titan won het toernooi bij de A-junioren...
Het organiserende NWVV/Titan won het toernooi bij de A-junioren…

E-, C-, en A-jeugd
Zondag 28 juni begon met de E junioren waar weer Musselkanaal het hoogste podium mocht betreden. ’s Middags liet Ter Apel met zeer verzorgd spel zien dat het de beste was in de C-categorie en daarna was het de beurt aan de SJO NWVV/Titan. Na tweede plekken voor de dames, MC en de D- junioren van NWVV/Titan was er op zondag genoeg te vieren voor de thuisclub. Bij de Job Bakker Bokaal, waarbij weer vele doelmannen uit de omgeving bereid zijn gevonden om mee te werken, waren beide winnaars op zondag afkomstig uit Nieuw Weerdinge. Middenvelder Niels Neef (C) en alleskunner Peter van Elten (A) schoten de meeste strafschoppen raak. Scheidend trainer Stef Moorman van NWVV/Titan A1 liet met zijn team zien wat een flinke portie strijd en adrenaline kan doen op het voetbalveld. In de halve finale vervulde keeper Tom Smidt nog een heldenrol voor zijn team door meerdere strafschoppen te stoppen in de penaltyreeks waarna het team later in de finale Musselkanaal A1 versloeg.

De organisatie bedankt de vele vrijwilligers, sponsoren en de deelnemende teams voor een geweldig weekend! We zien jullie allen graag volgend jaar terug.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alternatieve competities in mei & juni

Zijn alternatieve competities in mei en juni een goed idee?

Vakantiepret met Boy Nijgh Voetbalschool

De Boy Nijgh Voetbalschool organiseert sinds vorig jaar evenementen voor jonge talenten. De evenementen vinden ...