Jeugdteam Kanaalstreek: spelersrapporten

Het Jeugdteam Kanaalstreek wist afgelopen vrijdag in Riccione de Italy International cup te winnen. Hiermee werd na zeven jaar voor het eerste de grootste beker gewonnen tijdens een internationaal jeugdtoernooi. Een teamprestatie van belang, maar de spelers werden echter ook individueel onder de loep gelegd.

Patrick Pieterman (7): De doelman zag vlak voor het toernooi zijn concurrent Yorin Hoezen met een hersenschudding afhaken. Voor extra druk zorgde dit echter niet. Pieterman werd tijdens het toernooi amper echt getest, maar was op zijn plaats als het nodig was.

Ron Lohuis (6,5): De aanvoerder speelde alle wedstrijden van het begin tot het einde en deed dat naar behoren. Heeft nog wel eens de neiging om nonchalant te worden. Zowel binnen als buiten het veld een prima aanvoerder.

Daniel Knigge (6,5): De benjamin van de selectie, maar voor de duvel niet bang. Moet nog leren dat al te gretig een duel ingaan vaak tot gevolg heeft dat je tegenstander er langs gaat. Heeft nog alle tijd om uit te groeien tot een speler waar het Jeugdteam nog veel plezier aan kan beleven.

Koen van Schaik (7): Van aanvaller omgeturnd tot all-round verdediger. Begon als reserve aan het toernooi, maar zijn goede spel leverde hem een basisplaats in de finale op.

Sven Jaegers (6,5): Was voor alle defensieve posities de back-up en deed dat zonder een wanklank. Imposante fysiek en altijd spelend met het hart. Verdedigend tactisch is er nog het een en ander bij te spijkeren, maar hij is leergierig, dus dat komt zeker goed.

Arjen Heidekamp (7): Saved the best for last. In de poulewedstrijden onopvallend, maar nuttig zijn werk doend. In de finale echter een ijzersterke rots in de branding.

Jesper de Graaf (7,5): Met zijn zestien jaar ook nog een jonkie in de selectie. Krijgt bij zijn club nog wel eens het terechte verwijt dat hij teveel op zijn talent en traptechniek teert. Tijdens dit toernooi als linksback echter spelend als een echte kerel. In de finale verzorgde hij de assist bij de eerste goal.

Daan Stam (8,5): De Ter Apeler speelde een ijzersterk toernooi als controlerende middenvelder, maar nam ‘en passant’ ook nog twee goals en enkele assists voor zijn rekening. Verder hoor je hem bijna niet, maar maak hem niet boos. Dan bijt de terriër van zich af.

Erwin Wardenburg (7,5): Kwam drie jaar terug als jong boefje bij het jeugdteam, maar is uitgegroeid tot een van de leidende spelers. Juist het boefje stuurde iedere avond een groepsapp dat de jongens op tijd naar bed moesten. Bikkelde samen met Daan Stam dat het een lieve lust was.

Bram Poelman (6,5): Had de pech dat de twee concurrenten op het middenveld uitstekend fungeerden. Deed het in de speeltijd die hij kreeg echter zeer naar behoren.

Dion van de Laan (6,5): Ook nog zo’n broekie dat deel uitmaakt van het Jeugdteam. Begon niet helemaal fit aan het toernooi, maar was met goals en assists wel steeds aanwezig. Gaat de komende jaren ongetwijfeld één van de bepalende spelers worden.

Demy te Velde (8): Het lijkt niet altijd even vloeiend wat de Valthermonder doet, maar oh, wat is hij goed. Maakte er zelf zes en was bij een handvol andere goals de aangever. Werd bij de opbouw bovendien vaak gezocht als aanspeelpunt.

Mike Reuvers (9): De Arjen Robben van het Jeugdteam. Snel, sterk, makkelijk passerend en ook nog eens scorend. Met acht treffers de topscorer van het team en de absolute vedette, zonder dat dit tot vervelende manieren leidt. Integendeel, een echte sportman en heerlijke speler in een groep.

Peter Orsel (6,5): Routinier en toch veroordeeld tot een plaats op de bank. Hoe zuur kan een voetballeven zijn? Gooide echter geen moment zijn kont tegen de krib en deed alles om het team te helpen. Inclusief goed spelen als zijn tijd daar was.

Patrick Bults (6,5): Een typische linksbuiten die onnavolgbare acties afwisselt met momenten van totale afwezigheid. Nog te vaak de actie om de actie. Had pech in zijn afronding.

Rick Hendriks (6,5): Speler die alles vanuit zijn hart doet. Kan op diverse aanvallende posities uit de voeten, maar heeft dan de pech dat de echte specialisten net even iets meer brengen. Heerlijk joch in de groep.

De winnaars! Jeugdteam Kanaalstreek 2015...
De winnaars! Jeugdteam Kanaalstreek 2015…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw-Buinen boekt cruciale zege op Noordster

Nieuw-Buinen boekte afgelopen zondag een zeer belangrijke overwinning op Noordster. Tegen de Pekelders, die ...

Effectief Borger boekt nipte zege op Helpman

Borger heeft in eigen huis een belangrijke zege geboekt op Helpman. De groenhemden blijven ...

Fotoverslag: Jeugdteam Kanaalstreek – U. Halidas FK

Na de eclatante 12-0 overwinning op de Italiaanse leeftijdsgenoten wachtte het Jeugdteam Kanaalstreek een ...