Mike Reuvers heeft de Jupiler League nog niet uit het hoofd gezet

Benoemd worden tot de onbetwiste vedette van het Jeugdteam Kanaalstreek. Vergeleken worden met Arjen Robben. Het kan niet anders dan dat het spelersrapport dat werd opgesteld toverde een vette glimlach op het gezicht van Mike Reuvers. De speersnelle aanvaller was met acht treffers van doorslaggevend belang tijdens de Italy International Cup. Het waren voor Reuvers voorlopig de laatste bijdragen die aan het Kanaalstreek-voetbal werden geleverd: de overstap van Nieuw Buinen naar SVBO is reeds gemaakt.

Mike Reuvers...
Mike Reuvers…

Geen feestweek
Wanneer we Reuvers vragen terug te blikken op het toernooi is hij laaiend enthousiast: “Toen ik gevraagd werd voor het Jeugdteam heb ik aangegeven graag mee te willen, maar dat een serieuze benadering een must was. Theo Gennissen heeft mij beloofd dat dit verzekerd was. En eerlijk is eerlijk: hij heeft volledig gelijk gehad!” En dus kwam de verwachting van de aanvaller uit, met als climax een hoofdrol in de finale: “Dat wat voor mij echt het hoogtepunt. Ondanks dat we tegen een ploeg met drie Estse jeugdinternationals speelden, wonnen we vrij overtuigend. De complimenten van hun sterspeler deden me erg goed.”

Kamer met balkon
En dus mocht de man die als speler van Nieuw Buinen werd geselecteerd onder begeleiding van het Wilhelmus de grootste beker van het toernooi omhoog houden: “Wat een fantastisch gevoel was dat!” Overigens was het winnen van het toernooi vooral een teamprestatie, die mogelijk werd gemaakt door de goede omgang in de selectie: “Samen met mijn kamergenoten Peter Orsel, Daniël Knigge en Sven Jaegers kregen we een toch wel kleine kamer toebedeeld. Het kon de sfeer echter niet verpesten en toen we later verplaatst werden naar een grotere kamer mèt balkon, was het helemaal perfect voor elkaar, haha.”

Betaald voetbal
Dan terug naar de alledaagse realiteit van het clubvoetbal: al na één seizoen weet de 19-jarige dat Nieuw Buinen niet de meest geschikte plaats is om zijn voetbaldroom na te jagen. Want Reuvers weet ondanks zijn leeftijd dondersgoed wat hij wil: “Ik wil zo hoog mogelijk voetballen. Mijn einddoel is het betaalde voetbal, de Jupiler League of hoger. Dus als het aan mij ligt ziet de Kanaalstreek mij niet vaak meer terug.” En om dat doel te bereiken wordt niets aan het toeval overgelaten. Zo werkt de vleugelspeler met een personal coach: “Ed Brus helpt mij om stappen te maken in het voetbal. Hij was ook de man die met mij mee was, toen SVBO wilde praten over een overstap.” Een overstap die tocht wel onverwacht kwam, zelfs voor Reuvers.

Mike Reuvers op het punt om weer een tegenstander voorbij te snellen...
Mike Reuvers op het punt om weer een tegenstander voorbij te snellen…

Goed gevoel
“Ik was niet direct van plan om de club te verlaten, ondanks dat ik hogerop wil en ik bij Nieuw Buinen niet altijd het gevoel kreeg dat men voor het hoogst haalbare gaat. Maar toen SVBO belde, ben ik toch gaan praten.” En dit gaf bij de in Klazienaveen woonachtige Reuvers het goede gevoel, zeker in combinatie met de kans die de student Sport en Bewegen krijgt als trainer van de B-junioren: “Begrijp me niet verkeerd: Nieuw Buinen is echt een geweldige vereniging, waar ik veel geleerd heb. Maar de afstand tussen het sportpark en mijn huis zorgt er toch voor dat ik veel aan het reizen ben. Dat vind ik eerlijk gezegd zonde van mijn tijd.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC-spits Robbert Mensinga wil niet meer geprikkeld worden

De eerste wedstrijd onder leiding van trainer Emiel Jansen kende voor aanvaller Robbert Mensinga ...

Willem Pagters: “Roswinkel gaat voor promotie naar de vierde klasse.”

Willem Pagters gaat voor een top 3-klassering met Roswinkel en gaat voor promotie naar ...

Arnoud Bentum heeft door hem gezochte uitdaging gevonden

Heel veel wedstrijd had Arnoud Bentum nog niet gewonnen met zijn ploeg Nieuw Buinen, ...