Nieuwsoverzicht: zomerstop in de Kanaalstreek

FCKSinds de uitgebreide berichtgeving rond het Jeugdteam Kanaalstreek is het een tijdje rustig geweest op deze website: ook de redactie houdt een zomerstop. Welverdiend, naar eigen zeggen. Toch blijven we de voetbalwereld in de gaten houden! Zo werken we momenteel aan het samenstellen van een overzicht van alle oefenwedstrijden die de komende maand gespeeld gaan worden. Want het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen. Sterker: enkele clubs hebben de eerste trainingsarbeid al geleverd. Een greep uit de gebeurtenissen uit de achterliggende periode:

Gasselternijveen en Gieterveen wisselen:
Ondanks dat de indeling voor Gasselternijveen fraai leek, want veel Kanaalstreek-derby’s, gaat de voorkeur van de roodhemden toch uit naar een plaatsje in de Groninger vijfde klasse. Geen probleem, want Gieterveen wilde wel ruilen. Gasselternijveen gaat dus spelen in de vijfde klasse E, Gieterveen in de vijfde klasse F.

FC Kanaalstreek breidt uit:
De groei van FC Kanaalstreek zet gestaag door. Dat geldt niet alleen voor de bezoekersaantallen, maar ook voor het aantal clubs dat gevolgd wordt. Met de terugkeer van JVV in een standaardklasse en de toevoeging van Pekelder Boys komt het aantal gevolgde clubs op 27: zes zaterdagteams en negentien teams die op zondag in actie komen. Uiteraard zullen de twee nieuwelingen in de aanloop naar de competitie uitgebreid geïntroduceerd worden.

Blessureleed voor sterkhouders:
Afgelopen seizoen, en ook komend seizoen, zullen talloze voetballers blessures oplopen: het is nu eenmaal inherent aan het beoefenen van een (contact)sport. Het is lastig om alle geblesseerde spelers de aandacht te geven die men verdiend tijdens het revalideren, maar met het risico om spelers te vergeten benoemen we er toch twee: sterkhouders Oosting en Drenth zullen we het komende seizoen normaal gesproken pas aan het einde van de competitie weer binnen de lijnen zien.

Edwin Drenth (Valthermond) werd op 24 juli aan zijn enkel geopereerd. Op twee plekken in de enkel werd het kraakbeen bijgewerkt en ook werden delen van het gewrichtskapsel en een rondzwevend stukje bot verwijderd. Drenth gaf enkele dagen na zijn operatie aan geen pijn meer te hebben en voorzichtig weer wat te lopen: “Ondanks dat het een forse ingreep was, is er minder gedaan dan vooraf aangegeven was. Hopelijk levert dit ook een kortere herstelperiode op. Ikzelf ga ervan uit ik na de winterstop wel weer een aantal wedstrijdjes mee kan pikken!”

Robert Oosting (SC Stadskanaal) werd op 28 juli aan zijn knie geopereerd. De all-rounder van de nieuwbakken derdeklasser kreeg in het Refaja Ziekenhuis een nieuwe voorste kruisband aangemeten. Wanneer de knie na de operatie tot rust is gekomen zal voor Oosting een langdurige revalidatie volgen. Aan de hand van fysiotherapeut en held Popke Marissen zal de aanvoerder in de laatste fase (derde periode) van het seizoen zijn rentree proberen te maken.

Nederlagentoernooi in Onstwedde:
Onstwedder Boys houdt op zaterdag 15 augustus haar jaarlijkse Roelf Hilgenga Nederlagentoernooi. Winnaar van het toernooi wordt het team dat het eerste elftal van de organiserende vereniging op de grootste nederlaag kan trakteren. Deelnemende teams zijn naast Onstwedder Boys de eerste elftallen van Damacota uit Nieuwe Pekela, Westerlee en SETA uit Musselkanaal. De wedstrijden duren allen drie kwartier. Het Nederlagentoernooi begint op zaterdag 15 augustus om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De toegang is gratis.

Gasselternijveen tegen RTL-sterren:
Op zaterdag 15 augustus aanstaande komt het RTL sterrenteam op sportpark de Hunze een voetbalwedstrijd spelen tegen het eerste elftal van Gasselternijveen. Afgelopen juni wonnen de Nieveensters de strijd om de titel ‘meest bewuste kantine van Nederland’ en daarmee een geldbedrag van € 15.000,- én een wedstrijd tegen de sterren van RTL. In het team spelen onder andere Glenn Helder, Michael Mols, Manuel Broekman en Sacha Visser. De wedstrijd begint om 17:00 uur. Na afloop van de wedstrijd zullen Wilfred Genee, Johan Derksen en Johan Boskamp een Nieveenster editie van VI presenteren.

Spread the word:
SJS timmert al enkele jaren stevig aan de weg met het G-voetbal. In een spectaculaire film vragen de G-voetballer samen met hun leider Niels Wilting aandacht voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten: “Wij zetten per wedstrijd tienduizend stappen. Nu zijn jullie aan de beurt!”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=s_EFeycpNSY&w=560&h=315]

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Amateurvoetbalseizoen 2024/2025 half augustus van start

De KNVB heeft bekendgemaakt wanneer het seizoen 2024/2025 van start gaat.

TransferTalk: Leegloop gaat verder bij TEVV

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...

Stand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 23

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 23.