TEVV legt Gieterveen over de knie

G-TVoor zowel Gieterveen als nieuwbakken eersteklasser zat de eerste trainingsweek erop. En omdat Aryan Doldersum en Hans Kamphuis nog geen plannen voor de zondagmiddag hadden, werd dit gecombineerd met als uitkomst een oefenduel tussen de vijfde- en eersteklasser. Het verschil was groot. Na negentig minuten voetbal stond er 0-11 op de borden. Topscorer van de middag was Ayhan Bas, die drie keer raak schoot.

Smaakmaker Bas
In de eerste tien minuten van de wedstrijd wist Gieterveen de Mondkers nog enigszins bij te benen. Via Rideon de Vries kregen de groenhemden zelfs een kans op de openingstreffer, maar de inzet van De Vries ging rakelings over de lat. Omdat bij TEVV de scherpte ontbrak, bleef het 0-0, tot het moment waarop Sander Marissen de vijfde mogelijkheid van zijn ploeg wel in een goal omzette. Hierna ging het vlot en werd de score tot de rust opgetrokken naar 0-6. Ayhan Bas was in de eerste helft bij nagenoeg alle goals betrokken: drie assists en twee goals. En tussendoor schoot de aanvaller ook nog op de lat.

Dubbele cijfers
TEVV, dat speelde zonder de nog vakantie-vierende Eddie Schoenmaker en Ronny Zwikker, liet na de thee het tempo zakken. Dit zorgde ervoor dat de thuisploeg beter tegenstand kon bieden. Voor Hans Kamphuis was het spel na rust een teken om niet minder dan zes verse krachten binnen de lijnen te brengen. Deze impuls zorgde voor nieuw elan en het scoren werd weer opgepakt: Sander Marissen bediende Bas, die zijn derde van de middag maakte. In het restant van de wedstrijd wist TEVV nog vier keer te scoren, waardoor de teller uiteindelijk bij 0-11 stokte. Een serieuze test was het voor geen van beide ploegen, maar de eerste wedstrijdminuten zijn weer gemaakt en dat is het precies waar het deze middag om ging.